Coravin del 1

26. marts 2020 0 Af Casper Segalt Hansen

Coravin, din nye bedste ven?

Coravin indeholder egenskaber der klart vil gøre den til et godt bekendtskab, ihvertfald hvis du interesserer dig for vin, ellers er det nu du skal finde noget andet at tage dig til!

Du tænker måske “hvad kan den dog, der er sååå specielt” jo nu skal du bare læse videre, Coravin er et køkkenredskab om man vil, som kan få vin ud af en flaske, men uden at tage proppen ud! 

Det giver vinelskere helt nye muligheder, det er ikke længere nødvendigt at åbne en flaske i frygt for at meget af vinen ikke bliver drukket indenfor 1-3 døgn og dermed går til spilde. (mine erfaringer fortæller mig at en rødvin der har været åbnet mellem 1-3 dage, er så oxideret at “gassen er gået af ballonen“)

Som man måske kan se på billedet, så indeholder maskinen en nål, denne nål trykkes ned gennem korkproppen, efterfølgende trykker man på en knap hvorefter gassen frigives og vinen render ud af tappen, gassen der bliver brugt er Argon gas.(Argon gas, er en neutral gas og derfor ikke farlig)

Gassen som føres ned i flasken, forhindre vinen i at oxidere, med andre ord, din vin bliver ikke dårlig og kan derfor igen lagres ✔️⁣

Efter brug kan nålen trækkes op og korken “heler” sig selv, således at det lille hul nu er repareret, det betyder at vinen igen kan ryge ned i vinkælderen, eller vinkøleskabet, smart ikke? ?


Hvilken model har jeg bestilt og hvad fulgte med?


Pakken hedder Coravin Model Two Elite Plus – Candy Apple Red og indeholder nedenstående

  • Coravin Model Two – Candy Apple Red
  • 2 stk. Gas Patroner 
  • Coravin Needle Kit
  • Coravin Bæretaske
  • Rense kit til nål
  • Derudover har jeg tilkøbt – Coravin Screw Cap

Coravin model two

Her ses hele herligheden, efter mange YouTube videoer og Coravin anmeldelser, fandt jeg hurtigt ud af at Coravin Model Two er modellen at anskaffe sig!

Der er flere prangende navne når du kigger efter en Model Two, om den hedder “Elite” eller har et andet flot navn, så er det stort set det samme, det er oftest selve indholdet i pakken (såsom gas patroner,needle kit osv.) eller farven på den specifikke Coravin der afgør navnet på maskinen, så er det en Model Two så er du altså godt på vej!

 Du kan også anskaffe en Model One, som skulle fungere udmærket, men ved denne model har flere oplevet at den kan være utæt ved tappen. Taget prisforskellen i betragtning kan det faktisk ikke betale sig at købe en Model One i forhold til en Model Two, som har fået fikset nogle af de børne fejl som forgængeren har. 

( Model One kan erhverves ved H.J Hansen til 1.500,00.- en Model Two koster til sammenligning 2.600, dog er disse konstant på tilbud ved diverse sider og H.J Hansen kører også kampagne netop nu, på en model Two til 1.499.- Mit sæt er købt ved playground.dk til en kampagnepris på 1.749,00.- men her får du alle de beskrevne ting, samt selve maskinen med, det er “kun” selve maskinen der er på kampagne ved H.J Hansen til de 1.500.-)

Billedresultat for model 11 coravin
Coravin Model 11

Er du en flottenheimer eller verdensmand, der ønsker at imponere vennerne, er det også muligt at erhverve sig en Model 11, dette er Coravins flagskib, med mulighed for opkobling af Bluetooth til App således at du kan se diverse ting på din mobil,  automatisk hældefunktion, hvilket blot er en funktion der gør at du ikke skal trykke på knappen der udløser gassen, der ryger ned i flasken, derudover fortæller din Model 11 dig når gas patronen er tom, hvilket man jo aldrig selv ville finde ud af…( Ironi kan forekomme)  Dog skal du udover at være en verdensmand også have pengepungen i orden, 7.499.- kr ved playground.dk, til gengæld slipper du for at trykke på en knap, plus at du får en besked på din mobil når det er tid til at skifte gaspatronen, ja så er den Model 11 vist også betalt! ?

Coravin Needle Kit

Denne pakke indeholder følgende nåle

Fast Pour Needle

Denne nål er tykkere end standard nålen (som sidder i) hvilket giver dig muligheden for at få mere vin igennem hurtigere, dog anbefales det kun at den bruges på flasker hvor man i forvejen ved at korkproppen er i god stand! (dette er oftest vine der er yngre og/eller opbevaret korrekt)


Fast Pour Needle

Vintage Cork Needle

Som navnet antyder er denne nål til vine med alder, da korkproppen kan blive mere porøs med alderen, nålen er tyndere og kan dermed nemmere gå gennem korken på ældre og/eller porøse propper. (Er du i tvivl om vinen f.eks. har været opbevaret korrekt, ville jeg også benytte denne nål)

Vintage Cork Needle

Standard Needle

Dette er også den der normalt følger med maskinen, når den bestilles, det kan dog været rart at have en ekstra.

Standard Needle

Forsigtig konklusion af Needle kit

Uden endnu at have testet dette sæt, vil jeg umiddelbart sige at det for hobby vindrikkeren, som ikke har den store vinkælder, ville være unødvendigt at bestille dette sæt, jeg fik den med i den pakke jeg bestilte og havde jeg haft valget og kunne spare 549,00 havde jeg ikke bestilt denne, ihvertfald ikke fra starten af! Desuden har jeg ladet mig fortælle at standard nålen virker ganske udmærket på de ældre og mere porøse korkpropper, der skal som altid ved ældre vine og porøse korkpropper udvises mere forsigtighed, dette gælder også ved brug af Coravin, ønsker man alligevel at tilkøbe denne er prisen som skrevet 549,00 kr og kan erhverves hos playground.dk.

Gaspatroner

Disse Argon patroner er nødvendige for at maskinen fungere, disse kan nemt skrues i maskinen og ligeså nemt afmonteres. En gaspatron skulle angiveligt kunne skænke 15 glas vin, lad os nu se! ( Fortsættelse følger) Der medfølger i denne pakke 2 patroner og kan købes enten sætvis eller som 24-pak. Prisen for 2 stk er 149,00.- og en 24 paks 1.599,00.- kan også erhverves hos playground.dk

Argon Gaspatroner

Coravin bæretaske

Bæretasken er fin til opbevaring af maskinen såfremt den skal med på tur, eller bare lægges væk i skuffen, der er fint plads til både din maskine samt 2 Argon kapsler, sådan en kan erhverves for 299,00 hos playground, det er også muligt at tilkøbe en holder til denne således at den kan vises flot frem, denne kan anskaffes for 549,00.

Coravin Bæretaske

Coravin Screw Cap

Hvad så med vin med skruelåg?“ Det er jeg glad for at du tænker, det er her Screw Cap kommer ind i billedet!

Du demonterer skruelåget fra din vin, derefter monterer du dit nye Skruelåg/Screw Cap, som gør at du kan benytte din Coravin, dette skrue låg består i midten af låget af en plastikmembran, som nålen kan gå igennem. Coravin påstår at hvert skruelåg kan holde til 50 punkteringer, lad os nu se..

Det er vigtigt at fortælle at vinen oxidere, i det sekund du skruer det originale skruelåg af vinen, det er derfor vigtigt at udskiftnings processen går så hurtigt som muligt! hæld IKKE vin op når det originale låg er taget af, for efterfølgende at montere Screw Cap, så er holdbarheden mærkbart forværret! Holdbarheden ved brug af Screw Cap skulle være omkring 3 måneder, i forhold til vin med korkprop (som angiveligt kan holde, ja indtil der ikke er mere i flasken) er der en langt mindre holdbarhed, dog må 3 måneder anses for at være godt klaret set i lyset af at uden brug af Coravin, ville holdbarheden være 1-3 dage.

(Rødvin smager oftest for oxideret efter 1-3 døgn, Hvid og Rosevin har en tendens til at kunne holde omkring 7 dage, alle 3 vintyper skal gerne smides på køl,evt alm. køleskab efter åbning)

Coravin Screw Cap

Coravin kan anskaffes ved vinhandlere såsom H.J Hansen, Vinspecialisten, samt Elgiganten,Imerco,playground,wineandbarrels og mange andre!

Jeg har som skrevet købt mit sæt ved playground.dk jeg sørger for at smide 2 links direkte til sættet samt Screw Cap!

https://playground.dk/products/coravin-model-two-elite-plus-pack-candy-apple-red?_pos=19&_sid=aaa9b164d&_ss=r

https://playground.dk/products/coravin-screw-caps-6-pack-standard-size?_pos=18&_sid=aaa9b164d&_ss=r

Nu ved i hvad jeg har modtaget, jeg ser frem til Del 2 hvor jeg fortæller om mine første oplevelser ved brug af Coravin! Tak fordi du læste med, vi ses!

!Det er vigtigt at sige, at intet i dette opslag er sponsoreret!