Domaine Saint Jean de Colomé Luberon Rosé?? (85pt)

13. april 2020 0 Af Casper Segalt Hansen

85/100


En Rosé der skuffer i duften, men som  tager revanche i smagen. Balancen er i min optik lidt off og jeg kvitterer “kun” med ?85 pt.?

Duften er præget af citrus noter som grape, lime,grønne æbler og blodappelsin, udover citrus får jeg også fersken frem, det er dog noget der skal kæmpes for, det er ikke en vin der springer op af glasset og serveres nok bedst ved omkring 12-14 grader, 8 grader var ihvertfald for koldt.

Denne vin består af følgende druer

  • Syrah
  • Grenache
  • Grenache Blanc
  • Vermentino

I smagen tager vinen revanche, udover citrus noterne der går igen, indeholder den mineralske noter såsom jord/grus/sten/kalk, grønne æbler og umoden appelsinskal, Jeg får også fadnoter på tungen, om den har fået fad ved jeg faktisk ikke, men det tyder på dette, da jeg i eftersmagen får både eg og vanilje,dette er en vin jeg ville servere til mad med en god omgang spices.

Dette er en tør Rosé med en medium syre, jeg kunne personligt godt bruge  mere syre i vinen, for at få balancen på plads.

En vin jeg ikke ville anbefale som en læskende drik i sommervarmen, men mere ledsaget af en middag, dog ville jeg stadig foretrække et andet alternativ, nuvel den render også “kun” afsted med? 85 pt.?

Vinen kan købes hos www.vildmedvin.dk

Denne anmeldelse er ikke sponsoreret

SKÅL!?