Barramundi Shiraz 2017?? (87pt)

28. april 2020 0 Af Casper Segalt Hansen

87/100


En god frikadelle vin!

Barramundi Shiraz fra Australien, er en kraftig vin som vi kender fra den nye verden? og især fra varmt klima områderne? denne her kommer fra Victoria, nærmere betegnet Murray Darling og oser af af rødefrugter der er på grænsen til det jeg vil kalde for “Jammy” altså marmelade agtigt! ??Men den når ikke dertil hvor det bliver for meget, for udover den primære frugt, er der også klare fad, mejeri og kryddernoter, der sammen med en rigtig god balance gør denne vin i stand til at “modstå” alt fra Spareribs til stegt flæsk med persillesovs! Og det er sku da meget godt!??‍♂️ så jeg kvittere med ?87 pt.?

Frikadellevin?

Ja hvad er det egenligt???‍♂️ det er da sikkert mange forskellige meninger om! – for mig er en god frikadelle vin, en vin der går til det meste, men også en vin jeg vil være bekendt at servere for mine gæster, forstået på den måde at den er let drikkelig uden for mange dikkedarer, som man ikke skal være vin-nørd for at nyde/forstå, jeg ville sjældent servere en dyr bourgogne hvis gæsten i forvejen ikke går op i vin, ikke fordi de ikke er det værd, men fordi gæsten ville nyde et andet alternativ ligeså meget. Desuden ville de nok alligevel syntes at det var noget tyndt pjask, fordi vi danskere er “flasket” op med kraftig vin med høj alkohol, vi danskere skal gerne have 3 fl. til 100kr af den mest kraftige vin vi kan finde, gerne fra Italien eller Spanien(22% af alt vin solgt i supermarkederne er fra Italien, Frankrig ligger på en delt 2 plads med Spanien på 11%) og skal vi rigtig hygge os tager vi fat i Amaronen til 150-200 kr. og man får desværre ikke meget god Amarone til den pris, for ikke at nævne 3 fl. for 100 som værende helt håbløst! (der findes ikke regler uden undtagelser) Min pointe er egenligt blot, at vinen skal kunne gå til meget mad og smage godt, men uden at ødelægge dit budget, for de flasker vil man gerne gemme til gæster der “forstår” vin, derfor er mit budget på max 100kr. denne ligger på 75kr. normalt og på tilbud til 45kr. hos https://www.winefamly.com/

Murray Darling

Er det andet største vinområde i Australien, med hele 15.665ha det er altså hvad der svarer til samme antal profesionelle fodboldbaner! ⚽⚽⚽

Murray Darling er også kendt for at være hvor de 2 største floder mødes, ?️det er også et område med mange solskinstimer og lidt regn, men vinstokkende får dog massere af væske fra de nærliggende floder.

Området er kendt for at producere “bang for the buck” altså et sted hvor du får meget for pengene!

Chardonnay, Cabernet Sauvignon og Shiraz er de mest plantede druetyper i dette område!?

?

  • Farven er mørkerød, med lilla skær og en smule uklar, dog kan stilken ses
  • Medium ➡️ medium plus farve intensitet
  • Farven bliver bibeholdt helt ud til kanten og hænger ved ned ad glasset i tårerne

??

Det første der springer op af glasset, er lakrids og eg, dernæst efterfulgt af den her kraftige duft af røde bær, især jordbær er tilstedeværende, sammen med hindbær, næsten jammy. Der kommer også en mejeri agtig duft af yoghurt, som giver en behagligt cremet duft. I vinen kan også kirsebær og blåbær fornemmes og afsluttes af en krydderet duft, henad mynte/eukalyptus som stikker lidt i næsen, men samtidigt giver et friskt pust.

?

Igen er det lakrids der starter ud, nærmere specificeret salmiak lakrids, sammen med eg, peber og de her rødefrugter, her er det dog mere hindbær der træder frem, hvor jordbær og kirsebær er tilstede i en mere umoden form. Den cremede smag af yoghurt er her stadig, men jeg kan præcisere det som værende en yoghurt med næsten overmoden fersken, samt gule æbler, her er også et snært af pære som sammen med de gule æbler er med til at give en dejlig syre. Så selvom den er lidt jammy/slikket så bliver den altså holdt godt oppe af en rigtig fin syre. (hvilket også gør at man ikke bliver “klam” af vinen)

I eftersmagen fanger jeg hindbærlakrids og makroner… den var ny! Vinen slutter som næsen af med mynte/eukalyptus som giver en rensende effekt.

  • Syre. ⚫⚫⚫⚪⚪⚪
  • Tannin. ⚫⚫⚫⚪⚪⚪
  • Viskositet ⚫⚫⚫⚪⚪⚪

Jeg anbefaler at servere denne vin på mellem 14-16 grader, når vinen når op på 18+ begynder den at udvikle mere rosin/dadel agtig karakter, som jeg personligt ikke er så glad for.

SKÅL?