En lille uskyldig blinder ?

Jeg blev idag udfordret i en hurtig blindsmagning af min bedre halvdel, en udfordring jeg naturlighvis ikke kunne sige nej til! Så her kommer en alternativ anmeldelse, men den vil forløbe sig som sædvaneligt, jeg kender bare ikke vinen, desuden finder i også ud af om jeg rammer rigtigt!? I har også mulighed for at gætte med! OBS Svaret er nederest i artiklen.

?

Vinen er rubinrød tangerene til den lyse side, en farve der ikke er lys nok til klart at kunne stemple druen som værende tynd skallet, ej heller til at kunne stemple den som tyk skallet, det skal jo heller ikke være for nemt? Kanten på vinen er hvid/gennemsigtig, hvilket nogle mener kan være et tegn på begyndende alder. Modsat kanten går farven fint igennem på gardinerne.

Farveintensitet ⚫⚫⚫⚪⚪⚪

??

Vinen vil meget gerne ud af glasset, det første der springer op i næsen, er klare fad noter, især vanilje og eg, efterfølgende bliver jeg mødt af primært rødefrugter (Kirsebær, hindbær & lidt jordbær) derudover er der også mørk frugt tilstede (Solbær & blomme) samt en duft at Viol og lakrids.

Det der stikker ud for mig her er fad noterne af vanilje som umiddelbart sender mig til Spanien eller USA, da der bliver brugt utroligt meget Amerikansk Eg. ( Amerikansk Eg kan give duft og smag af Vanilje)

Syre ⚫⚫⚫⚪⚪

Tannin ⚫⚫⚫⚪⚪⚪

Viskositet ⚫⚫⚫⚪⚪⚪

Krop ⚫⚫⚪⚪⚪⚪

?

På tungen går fad noterne igen som på næsen, det er en forholdshvis kraftig vin, men smag af Solbær, syrlige kirsebær, hindbær og en eftersmag af lakrids. Det er en vin i balance med god syre og dejlige tanniner, trods af at vinen er kraftig har den en let viskositet og er på intet tidspunkt tungere end at den kan drikkes uden mad.

Så hvad har vi med at gøre her? ???

Jeg står ved en skillevej, enten er jeg draget til Spanien, nærmere betegnet Rioja tempranillo Reserva kvalitet med omkring 10 år på bagen ( 2010), jeg er draget til tempranillo da den godt kan have det her lettere lyse udtryk, samt klare amerikanske noter af fad , dog mangler jeg et mere krydret udtryk….En anden vej kunne være at hoppe på vejen til USA nærmere betegnet Californien – North Coast måske noget Napa Valley, årgang ville jeg sige 2016..

Men vigtigst af alt, kan jeg lide det? ?

Det smager og dufter sku egenligt meget godt, vinen er ikke super kompleks men er en rigtig god “pleaser” vin, jeg vil smide✨ 88pt✨ efter den!??

Gættet er…

Spanien, Rioja, Tempranillo, Reserva kvalitet, årgang 2010??

Men hvad er det så jeg drikker? rul ned for at se svaret?

Woodpeak Hills, USA, Californien, Zinfandel, 2018??

En vin der overrasker meget positivt, oftest finder jeg Zinfandel som værende meget jammy, tit og ofte også for jammy til min smag. Set i bagklogskabens lys kan jeg jo nu godt se at den forholdsvis markante solbær smag skulle have ledt mig mod Zinfandel. Dog syntes jeg at min vurdering af vinen beviser at man sagtens kan få en god Zinfandel til små penge ( 50 kr hos Aldi) det blev dog til 0 points fordi jeg valgte at gå med min første indskydelse, tit og ofte skal man blot vælge den forkerte vej 1 gang for at miste alle point! men lærerigt er det altid!

Tak fordi du/i læste med ♥️

SKÅL?