Stepp Pinot Noir Rosé 2019 (89pt)???

10. august 2020 0 Af Casper Segalt Hansen

89/100


En Rosé, baseret på 100% Pinot Noir, fra det sydvestlige Tyskland, nærmere bestemt Pfalz!

Producenten Gerd Stepp har i den grad et talent for at producere høj kvalitets vine til gode priser, om det er hvid, rosé eller rød, har de alle et solidt bundniveau og score sjældent lave points, dette gælder også denne Rosé der lige nu kan købes her: www.winefamly.com/stepp-pinot-noir-rose-2017 til blot 79,95.-

Gerd Stepp

Gerd startede sin opvækst i Pfalz hvor han hjalp til på familiens vingård, om det var opgaver i kælderen eller traktør kørsel i marken, gav han altid en hånd med. Dette gjorde han under hele sin barndom og op igennem teenageårene. Da Gerd blev færdig med sine studier var tiden inde til at rive pløkkerne op og komme ud i verden! Og rundt i verden det var Gerd, han er det man kalder for en “ægte” Flying Wine Maker med forskellige destinationer som, New Zealand, Zimbabwe, Nigeria, Italien, Sydafrika, England og siden retur til Pfalz. Med sig har han lært en masse forskelligt som er med til at gøre ham til den “Wine Maker” han er idag, skål og tak for det Gerd!

Gerd Stepp“working with wine for over 25 years I can really say that this is possibly the best job in the world”

?

  • Mørk laksefarvet, tangerne til det lidt rød-orange
  • Farven strækker sig næsten hele vejen ud til kanten, hvor den dog tangere over i en hvid kant.

??

?????

Citrus frugterne er primære, her snakker vi citron men også lettere umodent grapekød, sekundært får jeg klart Røde æbler, nærmest ”SFO” æbler ( Æbler der har lagt et par dage uden at blive spist, de får sådan en blød ”smushi” fornemmelse.) samt gule æbler, der er også en fremtræden af røde bær som jeg ikke helt kan fastligge, det er hen af noget Hindbær/jordbær.

(Den stikker lidt i næsen, den er lidt ”sprittet” men det forsvinder hurtigt efter lidt ilt, åben den evt 20 min inden servering.)

?

??Citrus går her klart igen dog mere grape end citron, de her SFO æbler er forvandlet til primært gule og grønne æbler, derudover får jeg fersken nærmest lidt Nestea læskende smag samt meget umoden jordbær tangerne til stadig at være mere hvidt end rødt, jeg finder også en sødme fra honningmelon tilstede. Aflslutningsvis sidder jeg med en eftersmag af pære-banan yoghurt samt en smag af hindbærkerner.??

viskositet ⚫⚫⚫⚪⚪⚪

Syre ⚫⚫⚫⚫⚪⚪

Tannin ⚫⚫⚪⚪⚪⚪

Tørhed ⚫⚫⚫⚫⚪⚪

En Rosé der bestemt klarer sig helt fint selv og ikke mangler selskab i form af mad. En tør rose med høj syre der virker forfriskende på selv den trætteste baggårds kat, jeg er overbevist om at dette er en vin de fleste vil nyde. ?

server den på omkring de 6-8gr, men smid den gerne i en ”Champagne Spand” med en god gang is , således at din vin ikke bliver for varm mens den nydes!✔️

En varm Rosé anbefaling herfra✔️

89✨ fortjente points ✔️

SKÅL??

♥️ En stor tak til winefamly.com, som har sponsoreret denne vin.♥️