Fleurie 2018???

28. august 2020 0 Af Casper Segalt Hansen

88/100


Den upopulære dreng i klassen?

Gamay er ikke den mest populære fyr, men hvorfor egenligt ikke? Ifølge mange er det en druesort der giver upersonlige vine og kun er ude på at lave ballade på tungen!? Men når jeg ser på den “upopulære dreng” her, ser jeg en fyr der ikke deltager aktivt eller følger med i timerne, men stadig får utroligt flotte karakterer, det her er nemlig en vin med mange indtryk og en rød tråd hele vejen igennem. En balance der er i orden, så bare fordi han ikke kræver så meget opmærksomhed i marken, kan han altså tilpasse sig utroligt godt. Med andre ord er Gamay en druesort hvor man må sige at ordsproget “work smarter, not harder” passer perfekt ind. ??‍♂️

????

Du bliver inviteret ind i en vin med en klarhed, der slår til som det første når du ser dine fingre igennem den lys rubinrøde farve med det smukke lilla skær. Når du træder ind i vinen, rammes du af en renhed der stemmer overens med den klarhed du først så. Du får dog ikke lang tid til at nyde den rene tone før dine næse hår kærtegnes af lakridsrod, bananer, og en symfoni af hindbær og jordbær, efter at de primære dufte er fordampet forsætter en duft af eg, vanilje, yoghurt, karamel og kaffe. Når du endelig får lysten til at bevæge dig væk fra den fornemme næse og dykker helt ned i vinen, bliver du ramt af en balance der er helt i takt. Tanninerne og syren krammer tungen, så du blot kan koncentrere dig om, de smagsindtryk du rammes af, som balancere flot overens med duften. Du får de røde bær, lakridsen, bananen og fad noterne, dog rammes du af en grøn smag, som ikke var at finde i næsen som stritter en lille smule ud, i forhold til den ellers flotte balance. Den grønne smag overtager finishen på vinen, som har en fin længde. En flot ren vin i balance, med en klar rød tråd, der dog forstyrres af en afslutning der præges af de grønne/stilkede noter og en viskositet der er lidt til den tynde side, derfor lander vi på 88/100 points. Et par år mere i kælderen, så tror jeg den har smidt mere af det grønne og ville kunne snige sig op på 90+ pt.

Gamay?

Gamay

Gamay går officielt under navnet Gamay Noir á Jus Blanc, grundet druens ædle lyse kød. Dog er druen i folkemunde blot kendt som Gamay! Druen er et naturligt afkom af Pinot & Gouais Blanc, det har gjort at denne sort er utrolig produktiv, planten blomstre og modner tidligt, det betyder at planten er super modtageligt for frost om foråret, derfor kan den trives i kolde regioner. Druen giver et stort udbytte og kan dermed lave meget vin, dermed også vin af lav kvalitet, hvilket har gjort at Gamay er blevet en lidt udskældt druesort, men har de lavet Gamay rigtigt er det et super alternativ til Pinot Noir! Ofte er dårlige årgange for Pinot relativt gode for Gamay, da druen er meget mere stabil og dermed ikke så sårbar som Pinot. Beaujolais (sydligste bourgogne) er hjemstedet for Gamay og produceres stort set ikke andre steder længere. Kendetegnene ved Gamay er ofte en vin med god syre, rødefrugter og en lugt af den hurtige gæring f.eks. banan eller acetone.

Cava de Fleurie?

Cave de Fleurie | Bibendum Wine

Vindgården så sine første dage i 1927. Siden dengang har det altid været både mænd og kvinder der aktivt hjalp til på gården, både i marken og kælderen, hvilket dengang var en smule atypisk. Kvaliteten på vinene er som årene er gået, blevet bedre og bedre, idag 4. generationer senere har Cava de Fleurie 280 ansatte fordelt på ca 300 ha. vinmarker på tværs af deres 13 appellationer.(Fleurie, Moulin à Vent, Chiroubles, Chénas, Juliénas, St Amour, Regnié, Morgon, Brouilly, Bourgogne Blanc, Beaujolais Blanc, Beaujolais and Beaujolais- Villages) .

Kvalitets Niveau?

En vin der helt sikkert matcher prisen, lige nu kan den købes til en spot pris på 85,95.- en vin der kan drikkes selv, eller drikkes til fjerkræ og svin, herhjemme blev den serveret til brændende kærlighed og gjorde det formidabelt! Giv den 2 år på langs og du har en vin der vil være endnu bedre, med stor sandsynlighed vil dette blive til en 90+ points vin!

Køb vinen her

??

?? www.winefamly.com??

Jeg kvittere med ✨88/100✨ points, dette er en super vin til en endnu mere super pris! gør dig selv en tjeneste og køb en kasse og besøg vinen igen om 2 år, det her er Bang For The Bucks, når det er allerbedst!?

?SKÅL?

♥️Denne vin er sponsoreret af winefamly.com♥️

Sider: 1 2