Tyske vine med Sønderborg vinklub??

16. september 2020 4 Af Casper Segalt Hansen

Tysk vinsmagning v/Wohlenberg præsenteret af Jørn.

Da den planlagte vintur til Tyskland desværre blev aflyst, fandt klubben denne smagning som alternativ. Sikke et fint alternativ det blev til, vi startede med 4 røde og kom gennem 3 pinot noir, hvoraf 2 af dem var et eksempel på hvordan samme producent, med samme drue, kan give 2 forskellige udtryk. Yderligere blev der serveret en Spätburgunder i særklasse!

Efter de røde, blev der serveret forskellige fisk, fanget i danske farvande, mens de hvide stille og roligt blev hældt op. Alle 4 hvide vine blev skænket op samtidigt, således at man tydligt kunne sammenligne de forskellige vine. Der blev serveret 2 klassiske udgaver af Riesling, et glas Pinot Gris, som jeg var svært begejstret for og tilsidst et glas Riesling Auslese.

En super dejlig aften, med en super underviser i Jørn, der både tog sig tid til spørgsmål og var utroligt behagelig at lære af. Et godt selskab når det kommer til menneskerne, og så sandeligt også det der blev serveret.

Villa Wolf Pinot Noir 2018

Wachenheim Pfalz

88/100

En pinot med en primær duft af røde bær såsom, Jordbær, hindbær og lyse kirsebær efterfulgt af noter af Eg, vaniljeyoghurt og umoden blomme.
På paletten får du en vin med medium+ syre en medium tannin og en medium viskositet. Næsen matcher paletten flot, med røde bær, eg og vanilje, dog er her også en smag af solbær, lakrids, grønnestilke og en snert gummi.

En super flot Pinot der har power og friskhed, også med en pris på 109.- er det et godt bud på en hverdags pinot.

wohlenberg.dk/villa-wolf-pinot-noir

Schönhals Pinot Noir 2018

Löss Biebelnheimer Rheinhessen

87/100

Pinot noir med en duft af mere mørke bær såsom, brombær, solbær og blomme, der er dog også røde bær som hindbær og overmodne jordbær. Duften er en lille smule marmeladeagtig og minder meget om oversøisk pinot. Paletten byder på en medium + syre, en medium tannin og en medium minus viskositet. Smagen byder på Hindbær, solbær, moden pære og en kort finish

Kan købes for 139.- hvilket er rimeligt for en pinot der skiller sig lidt ud fra mængden.

wohlenberg.dk/weingut-schonhals-biebelnheimer-loss-pinot-noir

Schönhals Pinot Noir 2017

Pilgerstein Biebelnheimer Rheinhessen

86/100

Pinot med en overmoden duft af røde bær, hindbær, jordbær og et mildt indtryk af sveske, den har lidt kompost også, egenligt en meget udviklet næse der afsluttes af overmodne, nærmest rådne rødeæbler. På paletten vil du opleve en medium syre med medium tannin. Smagen byder simpelt på mineralitet, kan være fra skiffer, samt blomme og svesker.

En letdrikkelig pinot som jeg dog mener skal drikkes nu og ikke bliver bedre med alderen. Vinen kan erhverves for 199.-

wohlenberg.dk/weingut-schonhals-biebelnheimer-pilgerstein-pinot-noir

Weingut Knab Spätburgunder *** 2012

Eninger Engelsberg Baden Keiserstuhl

91/100

Min vinder af dagens smagning, jeg sad tilbage med en “wow” fornemmelse, hold da op en lækker vin!

Du bliver mødt af en duft af frisk ristede kaffebønner og karamel, jeg aldrig har fået før, en forførende duft der gør at du bare vil dykke ned i glasset med det samme. Dog er næsen ikke helt færdig for vinen bidrager også med lakrids, overmodne kirsebær og en duft af sødmælk. På paletten får du en medium syre med en medium minus tannin, sammen med en medium + viskositet. Smagen giver dig som næsen kaffebønner og karamel, hindbær, kirsebær samt yoghurt, du får også en smag af eg og vaniljetobak.

En Spätburgunder i verdensklasse, selvom prisen er 299.- vil jeg stadig anse vinen som værende et godt køb ,da vinen virkelig er sublim!

Schönhals Cabernet Blanc 2019

Oranje Rheinhessen

82/100

Dette er en orangevin og jeg kan allerede afsløre, at den ikke falder i min smag. Duft af pære og æble, nærmest lidt bondepige med slør duft, sammen med en, desværre, dominerene duft af kaffegrums som bestemt ikke er indbydende. På paletten får man en medium minus syre sammen med en lav tannin og lav viskositet. I smagen finder man en tro kopi af næsen, desværre, samt en smule karamel.

Bestemt ikke en vin der falder i min smag, det er dog vigtigt at pointere at der ikke er fejl på vinen, den er dog ude af balance og med smagskarakteristika der bestemt ikke er mig. Den kan købes for 199.-

wohlenberg.dk/weingut-schonhals-oranje

Gunderloch Red Stone Riesling 2019

Nackenheim Rheinhessen

89/100

En super klassisk Riesling, med duft af lemon, grape, saltet mineralitet (skiffer) og grønne æbler. På paletten får du en medium + syre og en medium viskositet. Smagen giver dig dåse fersken, grape, citron og grønne æbler, samt en mineralsk finish.

Et godt bud på en super klassisk Riesling til 139.-

wohlenberg.dk/weingut-gunderloch-red-stone-riesling

Gut Hermannsberg “Just Riesling” 2018

Niederhausen

87/100

En udtalt citrus drevet Riesling, med duft af citron, lidt fims, og noget parfumeret. På paletten finder du medium+ til høj syre med en medium viskositet. Smagen byder på grønne æbler, pære og umoden fersken.

Den kan købes for 135.-

wohlenberg.dk/gut-hermannsberg-just-riesling

Villa Wolf Pinot Gris 2019

Wackenheim Pfalz

90/100

Overraskende god Pinot Gris, for mig kan Pinot Gris godt være lidt kedelig og ligegyldigt, men denne gjorde alligvel et godt indtryk hos mig.
Du bliver mødt af en duft af frisk modne ferskner, citron, pære, hvide liljer og hyldeblomst. På paletten får du en medium syre og en medium til medium + viskositet, udover dette er der også et mildt udtryk af tannin. Smagen giver Grape, lys melon, citron, fersken, pære og meget hyldeblomst.

Super god Pinot Gris, som ikke bliver for kedelig og ligegyldigt, kan købes til en super pris på 99.-

wohlenberg.dk/villa-wolf-pinot-gris

Schönhals Blanc De Noir – Spätburgunder 2018

Biebelnheim Rheinhessen

88/100

Denne Blanc De Noir, byder på en duft af overmodne røde æbler, halm, citron og flødeost. På paletten finder finder du en medium syre, en medium minus tannin sammen med en medium til medium + viskositet. Smagen byder på umodne kirsebær, æbler, grape og citron.

Har du et selskab hvor nogle ikke bryder sig om rødvin, ville denne være en god erstatning, da den kan serveres til det meste. Kan købes for 110.-

wohlenberg.dk/weingut-schonhals-blanc-de-noirs

Karl Erbes Riesling Auslese 2017

Ürziger Würzgarden Mosel

89/100

Afslutningsvis blev der serveret en sød Riesling Auslese, som bød på en duft af Citron, pære, mørt gummi. En palette med høj syre og en medium viskositet. Smagen giver et slikket indtryk af sukkerlagret pære og æbler, søde ferskner og jordbær.

Super god Riesling Auslese, men server den til dessert og ikke alene. Kan købes for 199.-

Alle vine kan købes hos ⬇️

wohlenberg.dk/

Tak for en super god og lærerig aften. ???

?SKÅL?