Bohemia Sekt Prestige Chardonnay??

19. september 2020 0 Af Casper Segalt Hansen

87/100


Dette er den første flaske mousserende vin fra Tjekkiet jeg har smagt og det må siges at være en fin oplevelse, som især kan give prosecco og cava kamp til stregen. Vinen her er utrolig indbydende i duften, munden løber nærmest i vand af den friske duft du rammes af. Når du stikker næsen ned i den flotte medium gyldne farve rammes du af en syrerig duft fra citron og grapefrugt, efterfulgt af grønne æbler, umoden fersken, en blødhed fra smør/toast og en skarphed, der leder tankerne hen på en hvis alkohol. På paletten går citrus frugten klart igen, dog mere lime/grapefrugt skal, du rammes ydermere af umoden fersken, konverserede oliven og lakrids. Vinen indeholder 8gr restersukker hvilket gør den til en Brut, dog smager den halvtør. Tiltrods for dette rammes du af en ret så markant bitter finish, af den her lime/grapefrugt skal som hænger ved i lidt tid. Dette er et fint alternativ til champagne. Giv den 2-5 år mere i kælderen så det meste af bitterheden er væk og bobbelintensitet faldet. For mig er bobbelintensiteten lidt for kraftig endnu. En fin mousserende vin der sagtens kan matche en god prosecco eller cava, men der er et stykke vej til champagne, men det var bestemt også forventeligt da du sjældent får meget champagne til denne pris. Jeg kvittere med ✨87/100.✨Godt klaret til tjekkerne!??

Bohemia Sekt er den mest populære tjekkiske producent når det kommer til mousserende vine. Dette er også et godt alternativ, til den noget dyrere Champagne. De producere ca 28 millioner flasker vin om året, hvilket er med til at de i hjemlandet, har en markedsandel på hele 70%. Lokale startede firmaet i 1873, det var dog ikke mousserende vine der prægede produktionen dengang, det var øl. Det var først i 1943 at de benyttede de gamle ølkældre til at opbevare og lave deres mousserende vine. Første produktionsår blev udbyttet på ca. 3000 flasker, ser man frem til i dag er dette tal jo markant højere.

Vinen kan købes hos Jonassenwine for 150.- stk. men der gives gode rabatter ved køb af flere! Jonassenwine har et flot udvalg af bobler om du er til sekt som denne, eller til Champagne. Ydermere er der mulighed for at købe abonnementkassen, så kan du oppe dit boble game! ?⬇️

Den anmeldte vin kan købes herunder ⬇️

www.jonassenwine.dk/vare/bohemia-sekt-prestige-chardonnay

Tak til Jonassenwine for at sende denne Tjekkiske omgang bobler!

?Skål ?

Sider: 1 2