Grüner Veltliner Zöbing 2019 Weingut Brandl??

1. oktober 2020 0 Af Casper Segalt Hansen

90/100


Er du på udkig efter en super klassisk Grüner Veltliner, i en god kvalitet vel og mærke, så er du kommet til det rette sted! Günther og hans folk har virkelig formået at lave en super god vin, den har alle de rigtige noter som man ønsker. Vinen her er super frisk, strå farvet og indbydende. Vinen er lidt genert anlagt, så du skal have næsen godt ned i glasset, men gør du det, bliver du så sandeligt også belønnet. Du rammes her af en ren opfriskende duft af Ananas, gul-grønne æbler, grapefrugt skal og umoden fersken. Efterfølgende kommer der en varme fra den hvide peber, og en sødme fra Mango samt konserverede asparges. Paletten byder på en syrekick der kan få selv den trætteste teenager op af sengen. Grønne æbler, grapefrugt, citron og hvid peber dominere smagen, dog byder den også på umoden fersken, mælkebøtte, ærteskal samt en sødme fra hvid vingummi. Eftersmagen er præget af grapefrugt, citron og hvidpeber som holder ved i et godt stykke tid. Så leder du efter en ærkeklassisk Grüner med personlighed? så er dette altså et super bud, jeg kvittere med 90/100 pt. Godt klaret af en vin til 119.-??

Weingut Brandl - Produzent - Bauernladen

Brandl Zöbing ?️

Brandl Zöbing, som vi kender det, blev stiftet i 1952/53 af Johann Brandl Sr. Vingården er i løbet af årene blevet udvidet og renoveret, derudover har vingården skiftet hænder 2 gange, begge gange er den blevet overdraget til henholdsvis Johann Brandl junior, og senere hans søn Günther. Vingården er idag på 9 ha som svarer til ca. 18 fodboldbaner. Vinmarkerne er placeret i Zöbing, en smuk nærmest malerisk landsby, beliggende ved floden Kamp lige der hvor den forlader Waldviertels snævert og løber sydpå. Et yderst smukt og romantisk område, men vigtigst af alt, også som skabt til dyrkning af vin. Om dagen varmer solens stråler de mange skråninger og terrasser op, hvor der om aftenen/natten kommer en kølig vin fra nord, som køler det hele ned igen.

Grüner Veltliner ?

Er en super madvin, som oftest kendetegnes ved en krydret duft og smag, dette vil mange opleve som værende hvid peber og/eller forskellige krydderurter. Det er dog stadig en vin der primært bidrager med citrusfrugt, æbler, pære mango og fersken, alt efter hvor varmt året har været. Men det er uden tvivl det krydrede twist der gør at vinen skiller sig ud fra mængden. Druesorten har hjemsted i Østrig hvor ca 80% af alt i verden er plantet. Du kan dog være heldig at fremskaffe sorten i Slovakiet, Tjekkiet og Ungarn, men det er uden tvivl at Østrig er stedet at tage til, når det kommer til Grüner

Kvalitetsniveauer i Østrig???

Når det kommer til vin fra Østrig, er der 3 forskellige kvalitetsniveau man skal holde øje med!

Landwein?

Dette er det “laveste” kvalitets niveau, Landwein betyder landvin, og er Østrigs svar på bordvin. Her kan man som regel forvente en lavalkoholisk vin lavet i større mængder.

Qualitätswein

Dette er Østrigs kvalitets stempel som bliver brugt ved især Grüner Veltliner.

DAC

Dette er en Subregional Qualitätswein, her gives der garanti for, at en vin har en nærmere bestemt geografisk oprindelse og lever op til lokale kvalitetskriterier, ligesom vi kender det fra den Franske AOC eller den Italienske DOC.

?Skål?

Vinen her var sponsoreret af

drueklubben.dk

Danmarks nye vin univers

Sider: 1 2