1810 – Super Premium Viña Casa Donoso ??

8. oktober 2020 0 Af Casper Segalt Hansen

89/100


En vin i god balance med klassisk sydamerikansk varme på paletten. Super meget solbær i duft og smag. vinen vil have godt af en tur på karaffel, den virker meget “skarp” i starten hvor du bliver overfaldet af en kraftig peber og grøn chilipeber. Efter et 5-10 minutter i glasset, kommer de behagelige noter af solbær, hindbær, figner, skovbund, fersk kød og kaffegrums ind og giver balance. Vinen har en kompleksitet der gør næsen meget interessant.

På paletten er det samme histore utrolig skarphed i starten efterfulgt af bløde fad noter af vanilje, tobak, røg og vådt cedertræ. Der er dog ingen tvivl om at der er cabernet Sauvignon tilstede, for du bliver ramt af en kraftig smag af solbær næsten på grænsen til Ribena saft, sammen med mørkeblommer, peberfrugt, hindbær og kaffegrums, vinen slutter af med en krydret smag af hvidpeber.

Vinen koster 245 v/1 eller 6fl. for 975.-

Vinen?

Vinen her er et 50/50 blend af Cabernet Sauvignon og Carmenère, vinen er fra Chile, nærmere bestemt Maule Valley Regionen. Vinen har gennemgået fadlagring hvoraf 60% er Fransk eg og 40% Amerikansk eg vinen har samlet lagt 18 mdr. på fad.

Carmenère?

De fleste kender Cabernet Sauvignon, men hvad med Carmenère, hvad er det for en størrelse? Carmenère er en gammel druesort fra Frankring, nærmere bestemt Bordeaux. Idag finder man sjældent Carmenère i Bordeaux, men tilbage i 1700 tallet var druesorten ekstremt dyrket i Médoc sammen med sin forældre drue, nemlig Carbernet Franc. Grundet druesortens coulure ( utrolig vejrafhængig druesort, giver generelt lavere udbytte) blev den mere og mere udfaset i Frankrig. Chile er idag druens nye kraftcenter, hvor der er over 10.000 ha plantet. Druesorten er i mange år blevet forvekslet for Merlot og først i 1994 bekræftede DNA-undersøgelser at det ikke var tilfældet.

Et god bud på en vin fra Chile med power, kompleksitet, balance og varme, præcis som en sydamerikansk vin skal være.

?SKÅL?

Denne vin var sponsoreret af

drueklubben.dk

Danmarks nye vin univers

Sider: 1 2