Weingut Wolf, Lupus Black 2017??

25. oktober 2020 0 Af Casper Segalt Hansen

88/100


Efteråret har ramt os, bladende bliver mørkere og falder på jorden, vi har tændt op i radiatorende og solen går hurtigere og hurtigere ned… Men frygt ej, vi har været på jagt hos Vinfadet.dk og fundet en rigtig efterårs basker, en vin med en voluminøs krop der er i god balance. Tyskerne kan i den grad lave voluminøse vine der kan konkurrere med vine fra eks. Spanien. ????

Det er en intens næse, der bestemt ikke er bange for at komme op af glasset. Vinen byder først på klare noter af fad (vådt Cedertræ og vanilje) efterfulgt af mørke bær ( solbær, blommer, kirsebær) samt skovbund, julekrydderier ( kanel) og mælkechokolade. Vinen bliver frisket dejligt op af appelsin og en skarphed af salvie.

På paletten møder du en vin i balance, den er godt afstemt med en medium til medium + syre, der matcher taninen fint som er medium, selvom vinen har en god volume er det dejligt befriende at viskositeten er forholdsvis let og dermed løfter vinen, således at den ikke bliver for tung. Paletten indenholder smage som matcher næsen utroligt godt, den har de her mørke bær (blomme, solbær, syrlige kirsebær) Men den er mest domineret af fad(tobak, cedertræ) de primære noter af frugt træder lidt i baggrunden, men de er aldrig længere væk end du kan mærke dem. vinen bærer klart et indtryk af tertiære noter, en rigtig efterårs skovbund, samt en friskhed af salvie, afslutningsvis bliver du ramt af sort peber der sammen med salvien, udgør en flot lang afslutning.

Vinen forhandles af www.vinfadet.dk og kan erhverves for 179.- v/1??️?️

Druesammensætningen består af 2 velkendte druesorter, nemlig Merlot og Carbernet Sauvignon, men mere interesant er den sidste drue der er med i dette blend. Druen hedder Dornfelder, druen kender de færreste, også selvom det faktisk er den anden mest plantede druesort i Tyskland ( på den røde side) kun forbigået af Blauer portugieser. Dornfelder er en druesort der er forholdvis enkel at arbejde med, samt giver et højt udbytte. Druen giver mørke vine, med et godt tannin bid, giver smag af mørkfrugt og ydermere kan de give vine et ungdommeligt udtryk.?

Så mangler du noget vin og varme dig på her i efteråret? og måske endda vil vise din omgangskreds at Tyskerne også kan lave voluminøse vine? så er den her vin fra Pfalz et fremragende bud.

?SKÅL?

Vinen var sponsoreret af www.vinfadet.dk

Direkte import af gode tyske vine

Sider: 1 2