Viña Ane Centenaria??

5. november 2020 0 Af Casper Segalt Hansen

90/100


En vin der virkeligt udvikler sig i glasset, hvor de første indtryk er forholdsvis lukket, med få noter (citron, vådthalm og kompost bunke). Efter ganske kort tid i glasset, åbner næsen sig virkeligt op, og tilbyder yderligere mandarin, pære, æble og abrikos. Dette er en lidt speciel næse, som måske godt kan skræmme et par folk hist og her, men det er altså kun indtil man dykker ned i vinen og smager på sagerne!

Paletten er mere eksplosiv fra start, med citron, pære, rød-grønne æbler og abrikos. Vinen her har også en lækker smør karakter, som virkelig giver vinen noget dybde. Vinen har en medium syre og er generelt super nem at drikke og har overhovedet ikke behov for mad. Du vil også finde en ret så kraftig mineralitet, som giver vinen noget karakter. Vinen har en super flot afslutning, hvor alle noterne følger flot med. Dog er det primært citronen der er tilstede, men du er ikke i tvivl om at resten af noterne stadig er der. Ydermere, er der en gennemgående saltlakrids smag som ligger behageligt i baggrunden.

Viña Ane?

Vingården Viña Ane blev etableret i 2004, så her er tale om en forholdsvis ung vingård. Vingården er lokaliseret i Rioja, nord for San Vicente de la Sonsierra, tæt op af vulkanen Toloño, som er med til at give læ til vinstokkende. Vinmarkerne har et godt mikroklima grundet de kolde vinde fra nord, samtidigt med at området generelt er godt varmt.

Druesammensætning?

Her er intet mindre end 9 forskellige druesorter i blendet, som alle er med til at forme denne fremragende vin! Viura 40%, Malvasia 25%, Chardonnay 7%, Sauvignon blanc 7%, Turruntes 5%, Garnacha 4%, Verdejo 4%, Tempranillo blanc 4% og Maturana 4%

Vinen her er et must buy, som vil imponere de fleste på paletten og vise at hvid Rioja er sindsygt lækkert! ???

?Skål?

Vinen var sponsoreret af

www.jamaswine.com

Billedet indeholder sandsynligvis: tekst, der siger "JAMAS AS WINE"

Sider: 1 2