Schönfelder Hof, Dürkheimer Fuchsmantel Riesling 2019🇩🇪

13. november 2020 0 Af Casper Segalt Hansen

88/100

Knald høj syre, der holder mange år!


Vinfadet.dk kører tilbud på de vine jeg anmelder, her kan man v/3 få 15% rabat. Du vælger selv om du vil have 3 ens, eller ønsker at blande mellem vinene for at opnå rabatten. Dette tilbud gælder kun for nedenstående vine.

Rigtig god fornøjelse

En Riesling der bærer klart præg af vinens unge alder (2019). Du får en næse der primært byder på frugtaromaer. Især fersken er gennemgående i duften og nærmest som konverserede ferskner. Du får en stringent lime og æblejuice. Næsen er generelt meget behagelig og brænder bestemt ikke dine næsehår af. Den er en lille smule diskret, men efter et par slyng i glasset lukker den dig helt ind. Jeg mangler lidt de tertiære noter, som Riesling er så kendetegnede ved. Vinen er så ung, at jeg er sikker på at de ligeså stille kommer indenfor de næste 2-5 år.

Næsen rammer paletten utroligt præcist. Igen er det fersken der virkelig har overtaget og der er knald på den! Du får lime der tangerer over til næsten lime skrald, også alligevel ikke helt.. Grønne æbler og en snert af hyldeblomst. Igen er det de primærefrugtnoter der går igen. Er man til de friske frugtbare unge Riesling, så skal du have fat i den her og drikke den nu. Vinen har en knald høj syre og en god viskositet, som en Riesling skal have, samtidigt med de her kraftige frugt aromaer. Er du til Riesling med tertiærenoter, så smid den i kælderen i nogle år, den er helt sikker på et niveau der gør den opbevaringsværdig.

Så er du på udkig efter en frugtaromatisk riesling med et ungt udtryk? eller leder du måske efter vin med gemme potientiale? Så er den her helt sikkert et kig værd.


Vinen her var sponsoreret af vinfadet.dk

Direkte import af gode tyske vine

Sider: 1 2