Muriel Rioja Crianza 2016 🇪🇦

30. november 2020 0 Af Casper Segalt Hansen

90/100


Klassisk Rioja✔️

Vi er i Rioja, nærmere bestemt Elciego. Her finder vi vingården Muriel, som har skabt denne vin. De mange vinstokke med Tempranillo lever livet i en kalk og lerholdig jord og her lever de 25 årige vinstokke upåklageligt. Vinen har startet sine dage i en ståltank, hvor fermenterings og macerationen finder sted i 15 dage. Vinen bliver “pumpet” rundt dagligt i de store stål tanke, således at de får mest muligt farve og smag ud af druerne. Efter de 15 dage, kommer vinen over på 60% amerikanske og 40% franske barriques (225 liters fad), hvoraf 30% er nyt fad. Vinen forbliver her i 12 måneder.🌳

I glasset har vi en klar vin, med en farve jeg vil kalde for medium rubinrød. Vinen viser små tegn på alder, idet kantens farve tangere over i det teglstenede.🔴

I næsen får man et dejligt typisk Rioja udtryk. Vinen bærer præg af fadlagring, hvor man tydeligt kan dufte den amerikanske eg, der er både eg, vanilje og læder i næsen. Fadet er velintegreret og omfavner noterne af syrlige kirsebær, blåbær og frisk pibetobak. Der er sekundærer noter af yoghurt henad pære/banan, hvor sjovt det end lyder, så får jeg tit den her note ved fadlagret Tempranillo. Der er en urtet note af citrongræs, som sammen med de sekundære noter løfter de kraftfulde noter. Næsen afsluttes ved en krydret duft af friskkværnet sort peber.🍒🍐🍌

På paletten er du ikke i tvivl om at det er en kraftfuld vin. Vinen balancerer flot med en medium til medium plus tannin og syre, der sammen med en viskositet der ligger lidt midt i mellem, udgør en god og behagelig mundfylde. Fadlagringen rammer dig som det første (vanilje, eg), men efter lidt tid er det klart de syrlige kirsebær som overtager showet, hvoraf de her fad noter træder en lille smule i baggrunden. Udover kirsebær er der også noter af overmoden jordbær og igen den her friskkværnede pebersmag, som virkelig kommer til udtryk i afslutningen. 💪🏼

Vinen her er oplagt til Tapas, lam og pastaretter. Server vinen ved 14-16 grader. Gem ikke vinen i mere end 3 år, vinen er nemlig et rigtigt flot sted lige nu og jeg tvivler på at den bliver meget bedre.🍖🍔

Vinen koster 109.-/v1 eller 95.-/v6✔️

Vinen var sponsoreret af

vinverden.dk

Passion for vin

Vinkøb Online | Vinforhandler | Køb Vin På Nettet | Vinverden

Sider: 1 2