Weingut Alfons, Mehringer Goldkupp, Riesling Spätlese 2018🇩🇪

12. december 2020 0 Af Casper Segalt Hansen

91/100


En vin i balance, en vin med mineralitet, en fremragende sød Riesling Spätlese.💫

Vinen har et let og elegant udtryk, både udseendemæssigt og duften. Du får en duft af citron og en stærk mineralitet (våd skiffer). Stærkt efterfulgt kommer en vegetabilsk duft (konserverede asparges), samt en snert af kompostbunke. Men, men, men, du bliver snydt af det her lette indtryk, når vinen rammer paletten. Vinen har en høj viskositet og giver virkelig noget mundfylde og du er ikke i tvivl om, at du lige pludselig, sidder med en sød vin i glasset. Sødmen og viskositeten bliver kontrolleret flot af en tilpas syre, som kæmper for opretholdelsen af den perfekte balance. Balancen er flot, den er som jeg vil forvente af en Riesling Spätlese, af god kvalitet. Aromaerne i vinen er virkelig godt afstemt. Vinen starter med at smide en god omgang citron, sådan en lidt overmoden en af slagsen. Stærkt efterfulgt kommer en god mineralitet ala våd skiffer, en note jeg holder rigtigt meget af. Sødmen kommer fra noterne af konserverede ferskner, overmoden pære og en note af nærmest ovnbagte æbler (røde æbler). En vin i balance, en vin med mineralitet, en fremragende sød Riesling Spätlese.💫

Server vinen til det stærkt krydrede køkken, f.eks. asiatiske eller indiske retter, hvor der virkeligt er smæk på krydderierne. Et andet bud kunne også være at servere den til noget dessert, evt æblekage eller en kraftig chokolade dessert.🌶🥘🍫🍰🍎

Så mangler du en vin i den sødere ende af skalaen? der enten skal gå til det krydrede køkken eller til desserten? Så er det her et virkelig skarpt bud, til 120.-/v1 hvor du virkelig får kvalitet for pengene. ✅


Vinen her var sponsoreret af vinfadet.dk

Direkte import af gode tyske vine

Sider: 1 2