Corralillo Sauvignon Blanc 2018 🇨🇱

3. januar 2021 0 Af Casper Segalt Hansen

90/100


En fyldig, stringent og mundvandsdrivende Chilensk Sauvignon Blanc🤤

Vi er taget en tur til Chile, for at se nærmere på denne Sauvignon Blanc. Vingården hedder Matetic og er lokaliseret i det fremtrædende område San Antonio. Denne vin er påvirket af stillehavet, da området ligger tæt ved kysten. Cuveén, om man vil, hedder Corralillo og navnet stammer fra en æld gammel vinkælder i El Rosario Valley.

Vinen er et flot eksempel på en kølig og oversøisk Sauvignon Blanc. Vinen har en fyldig krop, men er samtidig stringent og let. I næsen er noterne behagelige og springer ikke kvæstende op i næsehårene. Aromaerne består hovedsageligt af sød lemon (Lemon sodavand) og pomelo melon. I baggrunden bliver de primære noter holdt op af abrikoser og hvid fersken. Afslutningsvis vil du opleve en lille, grøn og stikkende fornemmelse bagerst i næsen, hvilket giver en lille rensende effekt. Paletten indfrier forhåbningerne flot! En knivskarp syre som prikker på tungen og giver en dejlig rensende effekt, samt en rigtig flot mundfylde. Vinen ligger klart op til noget mad, evt. en Cesár salat eller sarte retter fra havet. Aromaerne består primært af lemon, grapefrugt skrald og især Pomelo melon. De primære noter bliver omfavnet af umodne grønne æbler, en klar mineralitet ( granit, saltvand) og en knivspids peber. Afslutningen har en flot og tilfredstillende længde. Alt i alt en rigtigt dejlig Sauvignon Blanc til en flot pris.

Server vinen ved 10-12 grader og giv den gerne en kort tur i karaffel.

Årgang 2019 kan købes hos Erik Sørensen Vin 110,-/v1🍇

Sider: 1 2