Château de la Charrière Bourgogne Hautes-Côtes de Beaune 2018🇫🇷

9. januar 2021 0 Af Casper Segalt Hansen

88/100


Vi er endelig i Bourgogne, denne gang i Côte de Beaune. Vi har med en rødvin lavet af fam. Giradin at gøre. En vin i en prisklasse hvor langt de fleste kan være med. Men er den nu pengene værd?

Château de la Charrière

Château de la Charrière er placeret i det sydlige del af Bourgogne, blot 1 km fra byen Santenay i distriktet Côte de Beaune. Domaine Yves Giradin har lavet vin i 13 generationer, hvoraf Château de la Charrière blev erhvervet i 1960’erne af Jean Giradin. Deres Bourgogne Hautes-Côtes de Beaune, bliver naturligvis lavet på 100% Pinot Noir. Stokkende er omkring 50 år gamle og befinder sig i en lerholdig jord. Alle druerne bliver hånd plukket og alle afstilkede. Herefter kommer vinen på franske fade i 10-12 måneder, hvoraf 15% er nye fade.

Vinen er lys rubinrød, men har alligevel en dybde som gør farven interessant. Næsen er i starten utrolig stilket og med stærk mentol duft. Vinen kradser i næsen og virker utrolig “stram” og samtidig er der noter af hindbær, overmoden jordbær, læder og fedme fra yoghurt. Men, men, men! Efter 15 minutters febrilsk iltning i glasset ændre billedet sig fuldstændig, både i næsen og på paletten. Næsens ubalance forsvinder stortset og de her stramme noter (stilk og mentol) ryger helt bag scenen og giver plads til en lækker duft af lys karamel sauce, lakrids og de røde bær.

Paletten laver som næsen umiddelbart den helt samme historie, og bliver markant forbedret efter ilt. Balancen i vinen er flot, med en medium til + syre, der sammen med en medium tannin og medium til % viskositet giver en balance jeg gerne vil finde i en god Pinot! men, selvom de “stramme” noter er gået lidt i baggrunden på paletten, er de dog desværre ikke gået nok i baggrunden, men blot opgivet halvdelen af pladsen på scenen videre, til alle de andre noter.. Og det er noter som hindbær, overmoden jordbær, yoghurt, læder, våd efterårsjordbund og skønne noter af lys karamel og lakrids (men først efter 15 min ilt). Ydermere, kommer der en smag af solbær som kun lige kan fornemmes i eftersmagen (som i øvrigt er flot) sammen med hindbær og lakrids.

Vinen kan købes hos skjold-burne, til 180.-/v1.

Konklusionen bliver, ja den er pengene værd, men så også kun lige..vinen mangler balance, mest pga den stramhed vinen besidder. Jeg har en ide om at vinen vil være god at lade ligge i 3-5 år og krydse fingre for at de stramme noter træder endnu mere i baggrunden, og syren falder en anelse. Gør dig selv en tjeneste og smid den på karaffel i 1 time inden servering, det vinder den virkelig meget ved!

Sider: 1 2