La Colombina San Martino 2012

15. februar 2021 0 Af Casper Segalt Hansen

La Colombina San Martino 2012

91/100

Er en supertoscaner, nu også super?

Hvad er en supertoscaner?

Supertoscanere er et udtryk, der ofte blev brugt om vine etikkeret som “vino da tavola” og idag er det IGT (indicazione geografica tipica),som ofte benytter sig af udtrykket “supertoscanere”. Disse vine er fremstillet i Italien, nærmere bestemt Toscana. Det hele startede i 1970’erne, hvor producenterne Tignanello og Sassicaia gav fødsels til de første supertoscanere. Supertoscanere er kendt for at blande sangiovese med internationale druersorter, som Cabernet Sauvignon og Merlot.

Denne supertoscaner hedder San Martino, som er produceret på vingården La Colombina, i Toscana selvfølgelig. Vinen her består af 70% sangiovese, 20% merlot og 10% Cabernet sauvignon . Vingården, La Colombina, startede i 1997, hvor et stort renovationsarbejde ventede de nye ejere af den gamle vin/oliven gård. Gården havde været ejet af familien Caselli, som havde ejet stedet igennem flere generationer. Efter renovationen startede dyrkningen af vin og har været godt i gang siden 1997.

Vinens udseende er som en smuk danser, iklædt sit flotteste dress, en sart gennemsigtig rød brunet kjole, med et teglstensfarvet skær og bare venter på, at du byder op til dans.🕺🏽💃🏽

Næsen er yderst behagelig! den er mørk, men samtidig syrlig og den byder på en mørk, samt varm, men opløftet næse. Du bliver lukket ind i en verden, omgivet af varme mørke noter, som figner, sorte oliven, mokka, lakridsrod og en anelse vanilje. Det syrlige løft kommer i form af ribs, modne kirsebær og en anelse hindbær. En verden af behagelige dufte, som kan tryllebinde dig til glasset.

Paletten indfrier flot forventningerne fra næsen. Vinen har en dejlig rund balance, med en god syre profil, samtidig med at tanniner er tilstede. Dog kan man mærke at tanninerne er i en aftagende periode, og er allerede nu blødgjorte. Viskositeten passer til balancen og giver en behagelig mundfylde. Aromaerne byder på blommer, brombær, solbær, figner og igen en anelse vanilje, som giver den her dybe mørke karakter. Vinen bliver kontrolleret af de syrerige ribs og hindbær, som også løfter paletten op, så den ikke bliver kvalm efter et glas. Alkoholen i vinen kan mærkes og vinen varmer hele vejen ned, samt når der ekshaleres. Vinen bliver dog aldrig sprittet, kun varm, hvilket er et kvalitetstegn for mig, når det kommer til denne type vin.

Server vinen ved ca. 18 grader, samt en time på karaflen, så er vinen et rigtigt flot sted. Generelt er vinen aldersmæssigt inde i en super periode, hvor syren er flot tilstede og taninerne er blødgjorte. Dermed synes jeg, at den er i en super flot balance. Drik vinen nu eller indenfor de næste fem år. 

Så er de her supertoscanere så super? ja, den her er i hvert fald og ville endda mene at man sagtens kan tilføje endnu et super til titlen på denne! Så leder du efter en super-supertoscaner, så må du altså prøve denne her. Vinen kan købes hos www.greatwine.dk til en super pris på 179,-/v6.