La Spinosa Prunaiolo 2015

19. februar 2021 0 Af Casper Segalt Hansen

La Spinosa Prunaiolo 2015

85/100

Den sovende supertoscaner

En supertoscaner der blev vækket for tidligt…

Vi har her med endnu en supertoscaner at gøre, som vil slutte denne her “supertoscaner uge”  hos vinbloggen. 

Vinen er utrolig dyb og intens rubinrød, den giver dig ikke mulighed for at se dine fingre igennem. Dermed er der heller ikke nogen grund til at vaske fingrene, inden du sætter tænderne i denne Italienske sag.

Næsen er flot differentieret, med noter af brombær, hindbær, kanel og blyantspids, som virkeligt giver en dyb varm oplevelse. Udover de varme noter, er du bestemt heller ikke i tvivl om at at vinen har fået en tur på fad. Fadet dufter “råt” og kan sammen med mynte godt kradse lidt bagerst i næsen. Næsen byder også på en lille smule hindbær og viol. Næsen bliver i min optik lidt for tung, og mangler et syreligt præg for at den ikke bliver for kvabset.

Paletten er i den grad fadorienteret, det er svært at finde de andre noter fordi fadet smager så utroligt intens af cedertræ, tobak og læder. Alkoholen her er også markant og varmer i den grad hele vejen ned i mavesækken. I min verden er den så markant, at den læner sig op af følelsen til et surt opstød … Som skrevet er vinen i den grad påvirket af fad, men hvis du virkeligt koncentrerer dig, kan du dog finde noter af brombær, blommer, hindbær, viol, og finsk lakrids. Det lyder jo egentligt meget godt, men det skal altså siges at de i den grad spiller andenviolin og ikke er nemme at støve op. Balancen mangler i min verden også noget mere syre, tanninerne er tilstede (medium+) men de er utroligt grove, de ligger sig midt på tungen og får næsten din tunge til at krympe sig sammen på en næsten ubehagelig måde. Viskositeten er medium hvilket passer fint hertil. Du vil opleve en mundfylde der breder sig flot i munden og giver en smag/fylde af parmesan ost, hvilket jeg syntes er utrolig lækker. Afslutningen er forholdsvis lang, desværre har den også en bitterhed der kan være svær, at komme overens med.

Det tyder på at vinen  ligger ret dårligt i sin udvikling, og at vi i den grad har vækket den for tidligt. Umiddelbart vil jeg mene at vinen har brug for 5 år på langs, således at de grove tanniner vil blive blødgjort. Fadet og bitterheden vil forhåbentligt også nedtones, så der kan blive plads til alle de andre aromaer, som vil kunne give en super dejlig og kompleks vin.

Så leder hvis du efter en vin der skal ligge et stykke tid i kælderen, så kan den her være et utroligt spændene valg, som du kan følge over de næste mange år.  

Vinen kan købes hos vinkastellet.dk og koster 329,-/v1 – 259,-/v6 eller 199,-/v12