Weingut Christ, Kanzler 2011

23. februar 2021 0 Af Casper Segalt Hansen

Weingut Christ, Kanzler Spätlese, 2011

92/100

Tysk weltklasse!

En tysker der med sin alder virkeligt oser af kvalitet, også til en pris der næsten ikke er til at forstå!

Vinen byder dig velkommen med en smuk, dyb citronvands farve, der virkeligt hænger i gardinerne. Vinen her er fra 2011 og har en lille smule sediment, det betyder at vinen gerne lige skal omhældes gennem et filter.

Druen der er brugt i denne, er en rettere ukendt drue, nemlig Kanzler.

På næsen er vinen ikke mindre end fantastisk, du vil opleve en udtalt duft af hvidvingummibamse (ananas), sammen med en sødmefuld citron, pære, nektarin og røde æbler. Vinen indeholder også en floralitet af hvide liljer, som giver vinen et nærmest parfumeret udtryk. Taler vi om mineraler, så oplevede vi også en lidt udefinerbar duft. Den bedste måde vi kan beskrive den på, er som smagen af Vesterhavets vind der blødt rammer din tunge, og giver en dejlig smag af friskluft og saltvand.

Næsen opleves sødmefuld, nærmest slikket, men alligevel med en syrelighed, mineralitet og floralitet, der gør at der ikke går slikbutik i den.

På næsen er denne vin ikke mindre end en seks stjernet oplevelse.

Når vinen rammer paletten, finder man hurtigt ud af at vinen er halvtør, med en dejlig balance, som i den grad giver udtryk for, at denne her sag er udviklet med ynde .

Balancen byder på en syre som er medium, der sammen med en medium+ viskositet giver en dejlig mundfylde. Alkoholen i vinen kan mærkes, især når vinen når op over de 12 grader, dog bliver den på ingen måde ubehagelig, den varmer dit svælg behageligt og blødt. Selv foretrækker vi at servere den mellem 8-10 grader, helst 8, på den måde bliver alkoholen nedtonet og vinen får et mere friskt udtryk. 

Vinens aromaer gør at man måske også vil foretrække den ved omkring de 8 grader, da aromaerne er sødmefulde. Det er igen den her super lækre hvidevingummibamse (ananas) . Citron er også en nøgleord for paletten, men i en lettere overmoden udgave, hvor sødmen giver den stærke syre mere konkurrence. Ydermere er der en konserveret fersken, som er relativt udtalt og bidrager til de her sødmefulde aromaer. Paletten bliver justeret ved en smag af syrlig æblemost lavet på røde æbler, samt et bittert touch af mandarin skrald. Afslutningen på vinen gør at vi desværre ikke når op på de magiske 93/100 pt. eller 6 stjerner, for den er relativt kort. Du har ikke meget smag tilbage i munden når først du har slugt vinen. Dog ændre afslutningen sig lidt ved en temperatur på over 12 grader, her vil du opleve en medium afslutning, i form af yderligere sødmefuldhed og alkohol. Der skal dog ikke tages fejl af paletten, for den ville sagtens kunne have spillet sig på det Tyske weltklasse hold fra 2014.

Nu har vi holdt jer optaget længe nok med denne lange analyse af vinen, nu til det helt vanvittige ved denne vin, nemlig prisen. Du kan nemlig erhverve dig denne vin til blot 195,-/v1 det er helt vildt meget vin til pengene! Du får her en vin der ligger virkeligt lækkert i sin udvikling, men som samtidigt godt kan ligge længere endnu (5-10år). Så køb den her vin og forkæl dig selv, eller hvis du skal imponere din lokale vinklub! Det er den bedste hvidvin vi har smagt indtil videre i år! Køb den hos vinfadet.dk