Most Wanted Riesling 2019

Most Wanted Riesling 2019 Feinherb

88/100

Vi vil alle gerne have meget vin for næsten ingenting…

det er den her et virkeligt godt bud på!

Vi skal som så mange gange før, endnu en tur til Tyskland, nærmere bestemt Pfalz. Her skal vi igennem Most Wanted´s ugave af Riesling.

Vinen byder dig velkommen med en fin limegrøn farve, med et snært af sølv. 

På næsen får du en vin, der ikke springer op af glasset, men langsomt rammer din næse med et køligt udtryk, vinen er meget primær og invitere i den grad til store mundfulde. Du vil kunne opleve aromaer som Citron, citron græs, lime og lys fersken, det er grundlaget for den her vin, men du vil også kunne dufte honning, overmoden pomelo og især grønne æbler. Der er ikke så mange dikkedarer her, den dufter dejligt men forvent ikke en kompleks næse som oser af mineralitet, men det skal den her unge sag fra Tyskland altså heller ikke kunne. Især ikke taget prisen og alderen i betragtning…

Paletten byder på en vin i balance, den har en fin medium viskositet og en medium+ syre, der virkeligt spiller godt sammen. Vinen er i min optik mere tør, end halv tør. Aromaerne i vinen går flot igen, Vi snakker citrus noter af citron, lime og pomelo. De grønne æbler og fersken kommer også her, så det er næsten en tro kopi af næsen, hvilket for mig er et kvalitetstegn. Vinen har dog byttet honning ud med lakrids, som kommer flot til udtryk i den relativt korte afslutning. Som næsen lagde op til, så er det her i den grad en vin der drikkes i store slurke, server den nedkølet ved omkring de 8-10 grader og server den til krydret mad, eller server den helt uden noget, når nu foråret snart banker på døren.

Så går du og leder efter en god “hverdags” Riesling? så vil den her være et sikkert hit hos dig selv, vin elskeren og gæster der bare vil have et glas lækkert hvidvin.

Prisen er helt i bund og koster lige nu kun 61,-/v6 hos greatwine.dk det er eddermame value for money der vil noget! Ind og køb en kasse eller to og vær klar til at byde foråret velkommen, god fornøjelse!