Weingut Mees Riesling 2019

31. marts 2021 0 Af Casper Segalt Hansen

85/100

En Riesling med 2 personligheder

Vi er taget et smut over grænsen, nærmere bestemt regionen Nahe, for at besøge Weingut Mees, og smage hans bud på en tør Riesling.

Vinen byder dig velkommen med en let gylden farve, med et grønligt skær. 

Næsen gør at du en ekstra gang lige må kigge på vinens etikette, for selvom der tydeligt står Tröcken (tør) så er vinens næse utroligt sødmefuld, jovist er man klar over det ikke er en Eiswine, men næsen bildte mig ind at vinen var halvtør. Udover den her sødmefulde næse, virker den også let og frisk som gør næsen virkelig lækker.

Du vil kunne opleve aromaer af pære, konserverede frugter (pære, ferskner), florale noter af hvid honning blomst, lidt mineralitet i form af kalk og overmoden citron.

Nu kommer vi så til det med de 2 personligheder, for næsen var sødmefuld, frisk og let, hvilket virkeligt satte forhåbningerne op, til at paletten ville gå den samme vej. Men går vi over til paletten, så er her ingen tvivl om at vinen er tør, du får en relativ høj syre, der virkeligt udtørre din mund, samt en bitter finish, der virkeligt gør at jeg vil kategorisere denne vin som værende “stram”. Jeg har personligt svært ved at nyde vinen, da den her bitre finish fylder alt for meget i min optik, jeg er lige på grænsen til at kalde vinen sur i stedet for syrelig. 

Kommer du over den her syrlige og bitre smagsoplevelse, vil du kunne opleve aromaer som: citron, pære, konserverede umodne frugter, kalk, bitterheden ala et kernehuset fra et æble, blandet med grape skrald.

Så er du typen der elsker Gin & Tonic, så tror jeg bestemt den her vil falde i din smag, er du mere til Gin & lemon, som jeg selv, så ville jeg nok lede efter en anden udgave af Riesling.

Vinen koster 160,-/v1 og kan købes hos www.vinfadet.dk