E.Guigal Côtes Du Rhône Rosé 2020

14. april 2021 0 Af Casper Segalt Hansen

90/100

En mangfoldig Rosé.

Vi skal denne gang smage på en Rosé fra philipsonwine. En vin fra en producent som philipson er svært glade for, personligt er jeg også glad for E.Guigal. En producent der leverer vine i stort set alle prisklasser, men har en ting tilfælles, upåagtet prisen, nemlig kvaliteten. Jeg har smagt flere forskellige vine fra producenten (dog kun på den røde side) og vil bla gerne fremhæve deres Côtes du Rhône Rouge, samt philipson’s egen cuvée (Cuvée Philipson) vine der i den grad giver dig “bang for the bucks” når vi snakker  lejet 100kr. Begge vine kan iøvrigt købes på deres hjemmeside.  

Det er derfor med høje forventninger, at jeg giver mig i kast med deres Rosé. Vinen består af følgende druer: 60% Cinsault, 30% Grenache og 10% Mourvèdre.

Vinen byder dig velkommen, med en flot og let dyb laskefarve, som virkeligt tilfredsstiller dine øjne. Der er ,naturligt, ingen tegn på alder, da vinen er ganske ung, og kun lige er kommet på hylderne. (årgang 2020)

 

På næsen gemte sig en overaskelse, for vinen var i den grad mere sødmefuld end jeg havde forventet. Heldigvis var det en positiv en overaskelse. Tankerne drog mig hen mod en Riesling Spätlese, eller en sødmefuld Pinot Gris. Aromaerne i vinen vil byde på en potpourri af konverserede frugter, såsom fersken og ananas. Overmoden-nærmest rådden citron, Marbella blommer, gule nedfaldsæbler, en snert af frisk kompost og et relativt godt mineralsk udtryk af kalk. En næse fyldt med lækre aromaer, som jeg oftest forbinder med sødmefulde hvidvine, ikke desto mindre er jeg helt tosset med næsen, du kan virkeligt dykke ned i vinen og glemme alt om tid og sted, mums!

På paletten kommer man lidt mere tilbage, til det jeg havde forventet. Det sødmefulde udtryk er i den grad lagt væk, vinen her er tør, har en dejlig stram syre og milde, men mærkbare tanniner, en balance jeg elsker.

Aromaerne her er også i den grad differentieret fra næsen, her vil du kunne opleve saltlakrids (nedtones efter 30 minutters iltning), en klar mineralitet af kalk, umodnestikkelsbær, grønneæbler, grapefrugtskald og lime. Vinen kan ydermere godt have et gummi agtigt udtryk, som blot er tilstede i baggrunden og på en måde runder paletten godt af. 

Afslutningen er ganske pæn, det er dog udtalt grønneæbler der er tilstede, som tilsidst næsten giver en eftersmag ala Cider.

Jeg vil kalde denne Rosé for mangfoldig, da den har egenskaber der gør, at jeg ville kunne nyde den alene, men i den grad også sarte retter som salat eller kylling og til fede retter som BBQ marinerede spareribs. Vinen vil kunne passe godt til sarte retter, uden at ødelægge balancen, samtidigt med at den ved fede retter ville kunne give en rensende og nærmest befriende effekt!

Så leder du efter en mangfoldig Rosé? så skal du have fat i denne her fra philipsonwine.com, ikke nok med at det er en dejlig Rosé, så er prisen også dejlig, 89,95.-/v12 eller 134,95.-/v1