2020 Château Brégancon

27. april 2021 0 Af Casper Segalt Hansen

89/100

En tør rosé, med sødmefuld karakter

Du bliver budt velkommen af en næse fyldt med sødmefuld karakter, som giver dig lyst til mere!

Du vil kunne opleve aromaerne suse flot op ad glasset, så der er ingen grund til at trække tuden så langt ned i glasset, at den næsten rammer overfladen. 
Næsen byder på aromaer som, sødmefuld citron  med en anelse brændte noter, røde nedfaldsæbler, pære, konserverede frugter som ananas, hvid fersken og en anelse mandarin. De her sødmefulde karakterer, bliver aldrig for meget, da der er syrerige noter tilstede henad Lemon schweppes, som virkeligt sørger for at de sødenoter ikke stikker af. En lidt sjov note af grillet majskoble er ret markant,  i denne vin, en note jeg ikke har oplevet før men som er ret lækker. Vinen har ydermere en god mineralitet henad Vulkansk undergrund. 

Går man med en forhåbning om at vinen er sød efter næsen, kan man godt tro om igen. Paletten er tør, med en god syre og en (lidt for) mærkbar alkohol. Men selvom balancen i vinen sørger for at dette er en tør vin, så vil du dog fortsat kunne opleve sødmefulde aromaer på paletten. Du vil bl.a. kunne opleve noter af, en udtalt mineralitet som bringer tankerne hen på noget skiffer der har lagt og “bagt” i solen. Lime er også ret markant, hvor den virkeligt giver en friskhed som man måske/måske ikke havde manglet lidt på næsen, sammen med de her friske grønne æbler og umoden kirsebær giver et flot syrerigt touch. Vinen har også et krydret touch af hvidpeber, sammen med en floralitet af hvide liljer.  Den sødmefulde del kommer af overmoden citron og dejlige modene ferskner. Majskoblen kommer (heldigvis) igen her på paletten, en sjov note, men sommer passer rigtigt flot ind. 

Afslutningen har en flot længde, fyldt med grønne æbler, citrusfrugt samt de her grillede majs.

 

Velbekomme!

En lidt sjov og anderledes Rosé, som i den grad ville kunne udfordre smageren, og samtidigt kan serveres til sarte retter som kylling, hvid fisk eller salat.

Vinen koster 109,95/v6 eller 134,95/v1. Vinen kan købes hos philipsonwine.com.