PINOT NOIR ROSÉ OSTERTAG HURLIMANN 2019

89/100

En rosé der ikke skal nydes alt for koldt.

Vi tager en skøn tur til Alsace, hvor vi skal besøge vingården Ostertag Hurlimann. En vingård der har bestået siden 1890, og består af 18 ha fordelt over kommunerne, Epfig, Blienschwiller, Reichsfeld, Bernardvillé og Dambach la ville. Vindyrkningen er gået i arv fra generation til generation og bliver i dag stadig drevet af familien. 

Vi skal her “kigge” nærmere på deres rosé lavet på ren pinot noir. 

Vinen har en flot kobberfarve, med et nærmest orange skær. Det er her tydeligt at denne rosé har fået en lidt længere skinkontakt, end mange af “konkurrenterne” og flot, det er den altså.

I næsen vil du finde en vin der som udgangspunkt er en smule introvert og byder på relativt få noter, men efter en temperatur stigningen (fra 8 til 12-14 grader), samt en god portion ilt, så byder aromaerne altså op til dans. Du vil kunne finde noter af kirsebær, citron, medicinskab,mildt indtryk af rødeæbler, kiwi, honningmelon og en snert af frisk-varm kompost bunke. Selvom vinen byder dig op til dans, er det nok mere en vals end cha cha cha, da den har et beroligende tempo, som ikke giver vejrtræknings besvær. Man kunne måske godt ønske at tempoet blev sat bare lidt op, så man stadig kunne mærke at man lever.  

På næsen får du lidt deja vu, da vinen igen har brug for en temperatur stigning til 12-14 grader før den åbner op. Men heldigvis åbner vinen flot op, og heldigvis for det! da den ellers ville være lidt ligegyldigt. Ligegyldig er dog heldigvis ikke et nøgleordet for vinen, for den viser en fin balance, der som næsen kan sætte sindet i ro så du bare nyde det at være til. Du vil kunne opleve noter af Citron, grønne æbler, salmiak, mineralitet i form af kalk ,pære, mynte(mildt), kirsebær, hindbær, animalsk(velhængt oksekød), grøn peberfrugt. Noter du finder hvor som helst, men som virkeligt harmonerer flot og giver vinen en god dybde.

En vin der virkeligt egner sig til mad, gerne de mere sarte retter som salat, fisk eller milde retter lavet på grill. Alternativt vil denne vin fungere rigtigt godt til gæster der ikke nyder rødvin. 

Vinen her kan købes hos barevin.dk til en rigtig fornuftig pris på blot 99,-/v1. Så mangler du en rosé til maden, og som ikke skal køles ned så du får “hjernefrys”? så giv den her et skud.