Weingut Roland Christ, kallstadter steinacker siegerrebe spätlese 2016

93/100

En fænomenal tysker!

Weingut Roland Christ har tidligere vist, at han virkeligt kan lave vin. Denne her er bestemt ikke en undtagelse, tværtimod, de 6 stjerner/93pt er bestemt ikke en vurdering der hænger på træerne herindefra!

Vinen vi har med at gøre her, er lavet på druen Siegerrebe, druen er en krydsning mellem en knap så kendt Medeleine Angevine og en meget kendt Gewürztraminer. Udover at være en krydsning, så er selve druen rød, hvilket er lidt atypisk sammenlignet med de “klassiske” hvidvinsdruer, da de “normalt” er grønne.

Vinen vil byder dig velkommen med en flot grøn-gul kulør. Kigger man lidt nærmere på vinen, vil man kunne opleve at den perler en lille bitte smule i glasset.

Går vi til næsen på vinen, vil man kunne dufte at vinen har modnet (2016) hvilket giver en ekstra dybde, og nærmest en følelse af at vinen kan give et kram.

Du vil kunne opleve følgende aromaer i vinen, Hyldeblomst, umoden banan (relativt udtalt) røde SFO æbler, pære, friskhed af ananas, honningmelon som giver en ekstra fedme og dybde der virkeligt er lækker, lime skrald (sekundært), regnvejrsdag (mineralitet), en lille smule hvid peber, mild indtryk af hvide liljer (halv stilk halv blomst)

Fra næsen, til paletten vil man hurtigt finde ud af at denne vin, har en tydelig “rød tråd” som er afspejlet i gentagende aromaer fra næse til mund.

Du vil opleve en sødmefuld vin, som jeg vil karakterisere halvtør. En vin der er i balance, med en flot medium+ syre, en tannin der behageligt kan mærkes og en fedmefuld viskositet der virkeligt passer ind.

Du vil kunne opleve aromaer af, honningmelon, ananas, røde SFO æbler, pære, hyldeblomst, konserveret fersken (udtalt), støvet ( især i eftersmagen), smørblomst, ovnbagt citron, neutral yoghurt (relativt udtalt)  

Vinen vil fungere flot til fedmefulde retter, ved en temperatur på 12-14 grader, da den her vil få et stærkere indtryk fra alkoholen. Ønsker du til gengæld at drikke vinen uden mad, så server den køligt 8-10 grader, da alkohol indtrykket minimeres og viskositeten knap er så “fed”.

Så leder du efter en vin i total balance, med dybde og kompleksitet? en vin som man ikke finder hvor som helst? eller mangler du bare et glas fyldt med kærlighed? så skal du have fat i denne her.

Vinen kan købes hos vinfadet.dk til 140,-/v1

God fornøjelse.