Ostertag-Hurlimann Pinot Noir Collection Sylvie 2017

91/100

En lækker og kompleks Pinot Noir

Vi har endnu engang fornøjelsen af Ostertag Hurlimann, og denne gang er det deres bud på en Pinot Noir.

Vinen byder dig velkommen med dejlig lys rubinrød farve. Selvom vinen beskrives som lys, har den en dybde i farven som er svær at forklare, ikke destomindre er den utrolig betagende. 

Næsen på vinen kan også beskrives som betagende, eller elegant, som en mavedanser i sit fineste pus, for selvom duften er let og behagelig, så har den altså noget pondus og man sidder med et indtryk af, at den her vin virkeligt gerne vil vise sig selv frem.

Aromaer der kan opleves er, kirsebær, hindbær, eg (fad), lakrids (finsk), sort peber, overmoden jordbær, mynte (relativt udtalt i ekshaleringen, men behagelig og sødmefuld), blod appelsin. 

Den dufter af meget, men uden at den mister den her lethed, som vi personligt elsker ved Pinot Noir.

Palletten er lækker, og det første vi udbrød var “hold kæft det smager godt”. 

Vinen viser, som næsen, noget karakter, dybde og kompleksitet, igen uden at miste for meget lethed. Balancen i vinen er flot, du får en god syre (medium+), en mild tannin (medium-), samt en medium viskositet der flot fylder munden ud. 

Du kan opleve aromaer af, mørkekirsebær, blomme, lakrids (finsk), hindbær, tranebær (giver noget stramhed), tørrede urter, massere af forårs skovbund, samt viol. Aromaer der virkeligt går flot i spænd.

Så leder du efter noget pinot noir, som har noget dybde og som kan varme dig på en let måde? så ville den her være mit bud på en sensommer-efterårs Pinot Noir.

Få fat i den hos barevin.dk til 169,./v1 eller 399,-/f3