OSTERTAG HURLIMANN EDELZWICKER 2019

87/100

En dyb og fed hvid fra Alsace

Vinen vi har med at gøre her er lavet på Sylvaner druen. Vinen har en dejlig frisk, men sødmefuld næse, hvor man vil kunne opleve aromaer af, druesukker, grapefrugt , grønne æbler, fyrgran(gin) og konserveret fersken. Men forvent ikke en vin der springer ud af glasset med aromaer, det er klart en lidt introvert næse, som gør at du skal kæmpe for aromaerne. Spillet mellem druesukker, grønne æbler og grapefrugt er super behagelige og giver virkeligt lyst til bare at smage på varerne! 

Paletten er dog knap så imponerende som næsen, for selvom aromaerne i vinen virker interessante, så er balancen i vinen lidt mangelfuld og virker en smule ude af takt. 

Aromaerne du vil kunne opleve er, vådt hø, grapefrugt, overmoden citron, smør, grønne æbler, parmesan, kul røget kød.

Det lyder jo egentligt meget godt, og er det måske også i det rigtige setup, det er ikke en vin jeg umiddelbart ville nyde uden noget. Men en god spansk inspireret tapas, eller måske en fedmefuld ret som pasta carbonara, som i den grad vil passe godt med den her fedmefulde viskositet, samt aromaerne af smør og røget kød.

Det er lidt svært at forklare hvad der gør at vinen ikke spiller 100%, måske er det bare mig, men den her oplevelse af vådt hø, samt den meget overmodne citron er bare ikke et mix jeg elsker, men måske det er noget for dig? 

Men altså, leder du efter en hvid som skal kunne trække noget fed mad, så ville den her gøre et fint stykke arbejde. Især hvis du er til aromaer af vådt hø og overmoden citron. 

Vinens pris er dog også i den “lave” ende, med et prisskilt på 69,-/v1