Weingut Roland Christ, kansler Auslese 2008er

2. august 2021 0 Af Casper Segalt Hansen

92/100

Superb Roland Christ imponerer endnu engang!

Roland Christ er navnet, vinen er en kansler Auslese, årgangen er 2008.

Vinen er helt igennem smuk at se på, farven beskrives bedst som synet af frisk honning, intens gul, nærmest på grænsen til orange.

Næsen er fremragende, du får en flot symfoni af primære frugt, mineralitet og mild salmiak lakrids.

Man ville kunne opleve noter af, mild salmiak lakrids (udtalt og lækkert!), kogt pære, gule æbler(relativt udtalt, frisker vinen op på en blød sødme fuld måde), let overmoden citron, mineralsk (kalk), frisk hav vand(salt), flintestens gnist.

Foruden tilfredsheden over både synet og duften, laver paletten nærmest det legendariske hattrick, som betegner en fuldendt vin.

Paletten er skøn, den er som næsen, fuldstændig i harmoni. Selvom auslese oftest kan være “tung” at danse med, så har den her en vanvittig dejlig syre, som virkeligt giver liv til paletten og i et kort øjeblik glemmer vi, at det rent faktisk er en “sød” vin. Men den er sød, det skal ikke misforstås, og det skal den selvfølgelig også være, men syren giver ikke blot noget friskhed men også i den grad gode udsigter til at ligge endnu mere på langs i kælderen!

Her vil der kunne opleves aromaer af, moden citron(udtalt), æblemost lavet på gule æbler(udtalt!), mineralske noter (kalk, støv), våde sten fra havet, birkesrundstykke (lækker note!),kogt pære (mildt) en lille snert overmoden grapefrugt, banan likør.

Her får du virkeligt en vin med karakter, og personlighed, som simpelthen ikke kan skuffe! Vinen kan købes hos vinfadet.dk til 180,-/v1. og får du ikke drukket vinen med det samme, så bare rolig, den holder i hvert fald 10-15 år endnu, hvis ikke endnu længere! god fornøjelse.