Kåring af årets Rosé

26. august 2021 0 Af Casper Segalt Hansen

Kåring af årets Rosé 2021

Dette er den endelige rangering af vinene, startende fra første pladsen.
Venstre side er  smagpanelets rangering, og højre side er udelukkende vinbloggen´s rangering, god fornøjelse. 
(for mobil brugere, kommer vinbloggen´s rangering længere nede)

Smagpaneletes rangering

1.på en flot første plads har vi

 • 92,2/100 Weingut Karst – Spätburgunder Rosé Lieblich (sød) 2020, En dejlig forfriskende, men sød rosé, der giver indtryk af rødefrugter som kirsebær, hindbærbrus, rødeæbler og overmoden citron. Selvom vinen er sød, er det i den grad en vin der kan drikkes i store slurke. Vinen kan købes for en flot pris på 101,-, find den hos vinfadet.dk

2. På en flot anden plads har vi

92/100 Schönfelder Hof – Dürkheimer Rosé 2020, en sødmefuld vin, der byder ind i en symfoni af mørke og overmodne røde bær. Noter som Hindbær og jordbær er relativt markant sammen med noten af vanilje tobak. Vinen koster 103,- find den hos vinfadet.dk
 

3. på en tredjeplads har vi

91,8/100 Weingut Alfons Sebastiani – Mosel – Dornfelder Rosé lieblich  (sød) 2020, Endnu en sød vin rammer top 3, denne gang er vi også ovre i en let drikkelig vin, der med noter af jordbær, hindbær og smeltet sodavandsis gør sin entre. Vinen koster 111,- find den hos vinfadet.dk

4. på en fjerdeplads har vi

91,2/100 Saint Roch Le Rosé 2020, en tør, mild, og let rosé, der i den grad vil være et sikkert valg til terrassen, om så den skal drikkes selv eller til mad, vil du kun opleve tilfredse miner. Du vil kunne opleve noter af fersken, citron røde frugter og sødmefulde æbler. vinen kan købes hos Andrupvin, til en fordelagtig pris på 99,-/v6.

5. på en femteplads har vi 

90,6/100 Binigrau B Rosat 2020, en slagkraftig vin, der virkeligt smager af noget og  hvor du vil opleve noter af røde og mørke bær som danner en flot symfoni, især kirsebær og blommer spiller hovederollen her, og du vil helt klart få lyst til endnu et glas. Vinen kan købes hos DenSidsteFlaske til 132,-/v1

6. på en sjette plads har vi

89,6/100 Camel Joseph Amstramgram Ceres Rosé 2020, en frisk rosé hvor du vil opleve noter af, grønne æbler, lime, lys fersken, honningmelon, mynte og syntetisk grønne æbler. Vinen er i flot balance og giver et friskpust uden at  den bliver for syrerig. Vinen koster 85,-/v1, hvilken er en sindssyg god pris, få fat i den hos Andrupvin.

7. -På en delt syvende plads med 89,4/100

 •  Romance, Côtes de Provence Rosé Cheateau de Berne 2020, En vin med en mere sødmefuld profil af røde og mørkefrugter, især blommer, kirsebær, jordbær samt røde SFO æbler udgør profilen. Vinen koster 119,95,- og kan købes hos Theis Vine.
 • Pinea Korde 2020, en atypisk rosé lavet på 100% tempranillo. Vinen udstråler kompleksitet og dybde, en færdighed som ikke set så ofte indenfor roséns verdenen. Der vil kunne opleves noter af vanilje, moden kirsebær, utroligt velintegreret fad og Marcipan. Et oplagt valg til mad i den “fede” kategori. Vinen blev også nævnt som en “jule rosé” som i den grad er positivt ment, da den ville kapere julemaden rigtig flot. Vinen koster 379,- og kan købes hos DenSidsteflaske, så en vin i den dyre ende, men som i den grad også giver en på “opleveren”.
 • Cave Les Vignerons de Tavel Cuveé Royale Rosé 2020, En rosé i god balance og men flot mineralitet. Du vil kunne opleve noter af, Røde og mørke frugter, lakrids, fad, pære-banan yoghurt og en mineralitet af kalk. En vin i balance, som giver en god cremet mundfylde. Vinen koster 99,-/v6 og kan købes hos Andrupvin.
 • Feudi Salentini 1-2-5 Rosato del Salento 2020, en let og elegant rosé, med noter af rød og mørk frugt, men i en mere konserveret form, pære-banan yoghurt, kirsebær og brød. En lækker rosé med flot kompleksitet. Vinen koster 79,95/v6 hvilket er en super pris og kan købes hos Andrupvin.

8.-På en delt ottende plads med 89/100-

 • Terreno Rosato di Toscana IGT 2019,Igen en let og frisk rosé, dog er denne lidt mere krydrede ende nogle af de foregående, du kan foruden de krydrede noter forvente , citrongræs, en anelse æble, mynte og lime. Vinen koster 135,- og kan købes hos Vinguruen.
 • Château Brégancon Cru Classé Cuvée Isaure 2020,På trods af at denne vin er fyldt med noter som, citrongræs, grape, grønne æbler, røde æbler og umodne kirsebær, får du her en let sødmefuld rosé, det er utroligt let drikkelig. Vinen koster 219,95 og kan købes hos PhillipsonWine.
 • OSTERTAG HURLIMANN PINOT NOIR ROSÉ 2019,En vin til alle, her får du en rosé der med garanti ville kunne glæde alle, med dens let drikkelighed og noter af, citron, grønne æbler, pære, honning melon, moden fersken og et stref af karamel. Vinen koster 99,- og kan købes hos Barevin.

9. på en niende plads

 • 88,8/100 Conte Zardi II Sapiente Rosé 2020, dejlig enkel rosé, med noter af citron, røde æbler, kirsebær og hindbær. Let drikkeligt og vil gå fint til grill maden. Vinen koster 59,-/v6 og er derfor et udsøgt glas til prisen. Find den hos Andrupvin.

10. – På en delt tiende plads med 88,6/100 –

 • Côtes-du-Rhône Rosé AOP Le Clos du Caillou 2020, En vin med lækre noter og utrolig let drikkelighed, du vil kunne opleve Finsk lakrids, nedfaldne røde bær, rabarber, banan-pære yoghurt, vanilje, moden fersken og kirsebær. Vinen koster 159,- og kan købes hos H.J.HansenVin.
 • Saint-Tropez Gold Côtes de Provence 2020, God madvin, med den “typiske” note af provence krydderi, urter, citron og grønne æbler,  den kan du altså ikke gå helt galt i byen med, klassisk Provence! Vinen koster 179,95,- og kan købes hos PhillipsonWine.
 • Messer Kalsch Portugieser Weissherbst 2020, en lidt mere speciel rosé, der med sin note af Vådt Hø, måske godt kan få nogle til at springe fra, dog var panelet ikke skræmt af dette. Udover hø vil du også kunne opleve noter af overmoden jordbær, hindbær, overmoden kirsebær, pære samt den før omtalte hø eller kompost. Vinen koster 105,- og kan købes hos Vinfadet.

11.-På en delt ellevte plads med 88,4/100 –

 • Ultimate Provence 2020, Côtes de Provece Rosé, Ultimate Provence 2020, Igen en “klassisk” Provence, med de famøse noter af provence krydderi. Udover dette er der noter som Citrongræs, lakrids, æbler, pære, kirsebær og lidt appelsin. En vin som både kan gå til mad og uden. Vinen koster 199,95,- og kan købes hos TheisVine.
 • Johann Topf, Rosé 2019, En let og frisk rose, der med sine noter af ribs, hindbær, samt anelse af vanilje giver et bittert indtryk som virkeligt er lækkert. Vinen koster 113,- og kan købes hos WineFamly.
 • L’Ostal Cazes Rosé 2020, lækker lille sag fra Pays, med noter af citron, fersken, jordbær, urter og en anelse kanel. Vinen vil gøre sig godt, både med og uden mad. Vinen koster 65,- og kan købes hos DenSidsteFlaske.
 • Preignes Le Vieux Paradis 2020, en lækker “all around” vin, som kan bruges til og uden mad. En let bitter rosé, med noter af salmiak lakrids, ovnbagt citron, hvid fersken, røde æbler samt en kalket mineralitet. Vinen koster 79,95,-/v6 og kan købes hos Andrupvin.

12.- På en delt tolvte plads med 88/100 –

 • Domaine Tour du Bon, Bandol Rosé 2020, en syrerig rosé, med noter af citron, grape, grønne æbler og umoden fersken.Vinen koster 167,- og kan købes hos WineFamly.
 • Domaine Roblin, Sancerre Rosé Origine 2019, en let rosé, lavet på 100% pinot Noir, med noter af Kirsebær, hindbær, æbler og lime. Vinen koster 154,- og kan købes hos WineFamly.

13. på en trettende plads

 • 87,8/100 E.Guigal, Côtes du Rhône Rosé 2020, en rosé med power! Du vil kunne opleve noter af, røde bær, lakrids, citron og grønne æbler, i en mere intens udgave end normalt. Drik den til mad eller lad vær, den virker som et sikkert valg, hvis du elsker en vin der smager af noget! Vinen koster 99,- og kan købes hos PhillipsonWine.

14.-På en delt fjorteende plads med 87,6/100 –

 • Chateau De Caladroy Passion Rosé 2020, En vin med noter af, hindbær, syntetisk kirsebær og jordbær. En vin med sødmefulde noter, men som bestemt har en god syreprofil der kan føles lidt bitter. Vinen koster 130,-/v6 og kan købes hos HolteVinlager.
 • HB Chevalier 2020, en oplagt madvin, med et mineralsk indtryk. Du vil kunne opleve noter af, grønne og røde æbler, citron, umoden appelsin, citron skrald, kalk og umoden grape. Vinen koster 89,-/v6 og kan købes hos HolteVinlager.
 • Château Brégancon Rosé La Réserve 2020, en rosé med dybde og kompleksitet, du vil kunne opleve noter at moden grape, citron, grønne æbler, hø, cashewnød og valnød. Vinen smager egenligt som om den har fået noget alder, hvilket gjorde at den smagte en smule ud af balance. vinen koster 179,95 og kan købes hos PhillipsonWine.

15.-På en delt femteende plads med 87,4/100 –

 • Weingut Heid Rosé Cuvée Luise Trocken 2020, en frisk og let rosé med noter af æbler, pære, røde bær, overmoden citron og en anelse peber. Vinen har et let bittert indtryk.Vinen koster 99,- og kan købes hos Vinguruen.
 • M de Minuty Rosé AOP Château Minuty 2020, en rosé der både kan serveres til og uden mad, med noter af konserveret fersken, honning melon, grape, citron, grønne æbler og banan. Vinen koster 149,- og kan købes hos H.J.HansenVin.
 • Inserrata Indigo 2020, En sødmefuld rosé det bliver balanceret flot af syren. Du vil kunne opleve noter af Ribs, jordbær, hindbær, kirsebær og banan. Vinen kommer fra producenten Inserrata, dog er vinen ikke tilgængelig i øjeblikket.

16. på en sekstende plads

 • 87/100 Château Pesquié Les Terrasses Rosé 2020, en rosé med noter af røde æbler, støv/asket, asparges, citron æbler, hvid fersken og røde bær. Dog er balancen ikke helt hvor den skal være. Vinen koster 109,95 og kan købes hos PhillipsonWine.

17. på en syttende plads

 • 86,8/100 Domaine Joncy L´Instant Rosé 2019 , let og frisk rosé, der dog er lidt introvert og intet giver ved dørene, du kan dog hive aromaer af kalk, grønne æbler, citron og hvid peber ud af den hvis du virkeligt anstrenger dig. Vinen koster 115,- og kan købes hos Vinguruen

18. på en  attende plads

 • 86,6/100 Wilhelmsberg Rosé 2019, en frisk og let bitter rose, der med noter af hvid fersken, citron, æbler, ananas og grape. En vin der  ikke skuffer nogen, dog heller ikke en vin der imponerer. Vinen koster 99,- og kan købes hos Vinguruen.

19. på en  nittende plads

 • 86,4/100 Provence Wine Maker, Creation No 7, Rosé Blend 2020, en rosé der let perler på tungen. Du vil kunne opleve noter af røde bær, citron, grape og en snert af kælder. Vinen koster 77,- og kan købes hos Winefamly.

 20. på en tyvende plads

 • 86/100 Château Brégancon Cuvée B Parcelles 2020, en introvert vin med noter af hvid fersken, grønne æbler, blod appelsin og grape. Vinen koster 134,95,- og kan købes hos PhillipsonWine.
21. på en enertyvende plads
 • 85,8/100 Inserrata Inebriante 2020, en vin med noter af, kompost, citron, æbler, røde bær. Dog har den her kompost bunke overtaget og det er svært at komme udenom. Vinen koster 24€ og kan købes hos Inserrata.

22.på en toogtyvende plads

 • 84,4/100 Inspiration, Côtes de Provence Rosé Chateau de Berne 2020, vin med noter af citron græs, fersken, sød ananas og grønne æbler. Vinen koster 159,95 og kan købes hos TheisVine.
Der tages forbehold for trykfejl

Vinbloggen´s rangering

1. På en delt første plads med 92/100. 

 • Pinea Korde 2020, en vin med så meget dybde og kompleksitet at den vil begejstre de mest hårdkogte “vin connoisseurs”. Det er den mest vel balancerede rosé jeg endnu har smagt, med et fad der er så smukt integreret at englene synger. Kæmpe anbefaling, få fat i den hos DenSidsteFlaske.
 • Weingut Karst – Spätburgunder Rosé Lieblich (sød) 2020, En sød vin der virkelig behager alle dine sanser. Hop om bord og nyd det bare at være til. Find den hos Vinfadet.

2. På en delt anden plads med 91/100.

 • Terreno Rosato di Toscana IGT 2020, En lækker og let rosé, der tilbyder lidt ekstra krydderi til din palette. Find vinen hos Vinguruen.
 • Binigrau B Rosat 2020, En rosé med modne frugt noter, som virkeligt giver en dejlig mundfylde. Find den hos DenSidsteFlaske
 • Weingut Heid Rosé Cuvée Luise Trocken 2020, En frisk og let rosé, der med et flot bittert indtryk, perler på tungen. Find den hos Vinguruen.
 • Cave Les Vignerons de Tavel Cuveé Royale Rosé 2020, en mere cremet rosé, som er i fuldkommen balance, let sødmefuld men bestemt ikke sød. Forvent en mineralsk vin med mange noter. Vinen kan købes hos Andrupvin.
 • Ultimate Provence 2020, Côtes de Provece Rosé, Ultimate Provence 2020, En oplagt vin til både mad og uden, vinen har et flot krydret indtryk af provence og giver flotte noter af bla. citrongærs, lakrids og rødebær. Vinen kan købes hos TheisVine.
 • E.Guigal, Côtes du Rhône Rosé 2020, Her får du altså smæk for skillingen, dette er en rigtig power rosé. Du kan forvente en vin i flot balance, dog er noterne af røde bær, lakrids, citron og grønne æbler mere intense end du måske er vant til. Find den hos PhillipsonWine.
 • Feudi Salentini 1-2-5 Rosato del Salento 2020, en let og elegant rosé, med især noter af konserverede frugt skiller sig ud. Virkeligt VFM med en pris på 79,95,-/v6. Find den hos AndrupVin.

3. På en delt tredje plads med 90/100

 • Conte Zardi II Sapiente Rosé 2020, En enkelt og lige til rosé med noter af Citron, røde æbler, kirsebær og hindbær. Ikke så meget pjat, men det smager super lækkert. Køb den hos AndrupVin.
 • Domaine Roblin, Sancerre Rosé Origine 2019, Dejlig vin med noter af lime, æbler, hindbær og kirsebær. Find den hos WineFamly.
 • L’Ostal Cazes Rosé 2020, En urtet rosé med noter af citron, fersken, jordbær, hindbær og et snert kanel. Find den hos DenSidsteFlaske.
 • Camel  Joseph Amstramgram Ceres Rosé 2020, en frisk rosé i god balance og med noter af grønne æbler, fersken, honning melon, syntetiske æbler og mynte. Find den hos AndrupVin.
 • Romance, Côtes de Provence Rosé Cheateau de Berne 2020, En sødmefuld rosé, med noter af blommer, kirsebær, jordbær og røde SFO æbler. Find den hos TheisVine.
 • Domaine Tour du Bon, Bandol Rosé 2020, en let rosé med god syre. Noter af Citron, grape, grønne æbler og umoden fersken er i den grad med til at gøre indtrykket af denne vin. Så mangler du en rosé der kan sætte mundvandet igang? så få fat i den her hos WineFamly.
 • Côtes-du-Rhône Rosé AOP Le Clos du Caillou 2020, en tør rosé der kan drikkes i store slurke. Nyd noterne af, finsk lakrids, nedfaldsfrugt, rabarber, banan-pære yoghurt, vanilje, moden fersken og kirsebær. Find den hos H.J.HansenVin
 • Weingut Alfons Sebastiani – Mosel – Dornfelder Rosé lieblich (sød) 2020, en sød rosé der vil falde direkte ind i de fleste danskeres hjerte, nyd noterne af Jordbær, hindbær og smeltet (jordbær) sodavandsis. Vinen kan drikkes i store mængder, også selvom den er sød. Få fat i den hos Vinfadet
 • Saint Roch Le Rosé 2020, en mild og let rosé der kan drikkes i store mundfulde. Nyd noterne af fersken, citron og lette sødmefulde æbler.Vinen kan købes hos AndrupVin
 • Inserrata Indigo 2020, en sødmefuld vin, der bliver flot balanceret af en høj syre. Nyd noterne af Ribs, jordbær, hindbær, kirsebær og banan. Vinen kan købes hos Inserrata
 • Preignes Le Vieux Paradis, en god “all around” vin som alle kan lide, bekymre dig ikke om den passer til maden, for denne her går til det meste. Køb den hos AndrupVin
 • Schönfelder Hof – Dürkheimer Rosé 2020,  en sødmefuld rosé der med noter af overmodne røde og mørke bær gør sin entre. Find den hos Vinfadet
 • Johann Topf, Rosé 2019, En let og opfriskende rose, der med noter af ribs, hindbær og vanilje nok skal behage de fleste. Find den hos WineFamly

4. På en delt fjerdeplads med 89/100

 • Château Brégancon Cru Classé Cuvée Isaure 2020, en let drikkelig rosé med let sødmefulde noter. Find den hos PhillipsonWine
 • OSTERTAG HURLIMANN PINOT NOIR ROSÉ 2019, en vin alle kan li, oplev noter af citron, grønne æbler, pære, honning melon, moden fersken og en anelse karamel. Find den hos BareVin
 • Inserrata Inebriante 2020, en vin der er for dig som også holder af noter som Hø, kompostbunke og græs, for den her oser af dette. Find den hos Inserrata
 • Wilhelmsberg Rosé 2019, en let bitter og frisk rosé, der med noter af hvid fersken, citron, grape, ribs og ananas virkeligt får dig op af stolen. Find den hos VinGuruen
 • Inspiration, Côtes de Provence Rosé Chateau de Berne 2020, lækker enkelt rosé med noter af citron græs, fersken, sød ananas og grønne æbler. Find den hos PhillipsonWine

5. på en delt femte plads med 88/100

 • Saint-Tropez Gold Côtes de Provence 2020, en klar madvin, med krydrede noter, urter, citron og grønne æbler. Find den hos PhillipsonWine
 • Chateau De Caladroy Passiob Rosé 2020, en let bitter rosé men med sødmefulde noter. Du vil kunne opleve, hindbær, syntetisk kirsebær, jordbær og citron. Find den hos HolteVinlager
 • HB Chevalier 2020, En let drikkelig, let bitter og fleksibel rosé. Her har du en vin for det mere bitre publikum, der også kan bruges til mad. Nyd noterne af grønne og røde æbler, citron, umoden appelsin, citron skrald, overmoden grape, en snert lemon og god mineralitet henad havvand. Vinen kan købes hos HolteVinlager
 • Château Brégancon Cuvée B Parcelles 2020, en enkelt rosé der ikke skuffer nogen. Du kan opleve noter af hvid fersken, grønneæbler, grape og citron. Find den hos PhillipsonWine.

6. på en delt sjetteplads med 87/100

 • Château Brégancon Rosé La Réserve 2020, flot mundfylde og noter af moden frugt, samt dybe noter af hø, cashewnød og valnød. En vin der virker ældre end den er, dog ikke til den positive side. Vinen kan købes hos PhillipsonWine
 • Messer Kalsch Portugieser Weissherbst 2020, en sødmefuld vin med noter af vådt hø, overmoden jordbær, hindbær, pære og overmoden kirsebær, dog er vinen klart overtaget af kompost noten, som virkeligt går ind og forstyrre de andre aromaer. Find den hos Vinfadet
 • Provence Wine Maker, Creation No 7, Rosé Blend 2020, en meget blid rosé som perler på tungen, forvent ikke en vin der sprænger ud af glasset. Du kan opleve noter af citron, rødfrugt, grape og rababer. Find den hos WineFamly
 • Château Pesquié Les Terrasses Rosé 2020, en vin der er lidt ude af balance, men som har dejlige noter af, røde æbler, aske, asparges, citron og hvidfersken. Find den hos PhillipsonWine
 • M de Minuty Rosé AOP Château Minuty 2020, fleksibel rosé der både gør sig med og uden mad. Du vil kunne opleve noter af konserverede frugter, citron, grape, grønne æbler, banan og honning melon. Find den hos H.J.HansenVin

7. på en syvende og sidsteplads med 86/100

 • Domaine Joncy L´Instant Rosé 2019, en let rosé der dog var alt for introvert til min smag, dog kan du med, besværlighed, trække noter som kalk, grønne æbler, citron og hvid peber ud. Vinen kan købes hos Vinguruen.
Der tages forbehold for trykfejl

Vi håber i har nydt at se med under livestreamen, og håber i kan bruge resultaterne til noget. 

Tusinde tak til alle jer, der har sponsoreret vin til denne smagning, det har været en kæmpe fornøjelse. 

Vinguruen

H.J. HANSEN VIN A/S

Theis Vine

Phillipson wine

Barevin

Inserrata

Winefamly

Vinfadet

Den Sidste Flaske

Holtevinlager

Andrupvin