OSTERTAG HURLIMANN RIESLING GRAND CRU WINZENBERG 2019

31. august 2021 0 Af Casper Segalt Hansen

85/100

Grand Cru der skuffer.

Vi har denne gang fat i en endnu en vin fra Ostertag Hurlimann, denne gang en Riesling også endda en Grand Cru. Ja forhåbningerne var høje ved denne vin, men som overskriften afslører, så indfriede den ikke helt forventningerne. 

En Grand Cru er for Alsace’s vedkomne en betegnelse for, en separat, forhøjet AOC som kun er tildelt specifikke marker som denne.

Vinens ydre er flot, blidt og behageligt, gennem dens let limegrønne – gyldneskær og byder dig i den grad velkommen i glasset.

Næsen er ligesom farven, blid, behagelig og enkelt. Vinen viser alle dens kompetencer i en fart, der gør at du som dufter ikke skal kæmpe for at rive aromaerne ud af glasset. Du vil kunne opleve noter af, lime, grønne æbler, syntetisk mynte (mildt og behageligt), grapefrugt, våd skiffer (mineralsk), konserveret hvidfersken (meget mild).

Alt i alt en flot næse, som i den grad er sit “Grand Cru” stempel værdigt.

Men ligesom forventningerne er ved at flyde over, føltes det næsten som at være med i et afsnit af “minutes before disaster”. Alt det positive der har frigivet en masse endorfiner, bliver ødelagt som en “crash test dummies”. Selvom vinen har spændene og flotte aromaer, en god syre og flot viskositet, så er det bare som om at vinen er snot forvirret og ikke helt ved hvor den vil hen. Vinen mangler den såkaldte røde tråd, som er så vigtig for vin oplevelsen. Aromaerne bliver vildledt af en tåge af en varmende spiritus fornemmelse, der gør hele oplevelsen meget forvirret. 
Du vil dog kunne opleve noter af, lime, grønne æbler, lakridsrod, våd skiffer. konserveret pære og honning blomst.

Forhåbenligt er vinen blot i en “dårlig” periode og vil forandre sig efter nogle år på langs, den har ihvertfald syren til at kunne ligge mange år.

Så alt i alt en Riesling, med Grand Cru farve og næse, men en palette der i den grad ikke lever op til navnet.

Vinen koster 179,-/v1 og kan købes hos barevin.dk