Kvaszinger Tokaji Szamorodni 2019

21. september 2021 0 Af Casper Segalt Hansen

93/100

En eksponentiel vin, der omfavner dine sanser og begraver dig i sødmefulde aromaer.

Tokajtastisk, må næsten være det næste ord der skal i ordbogen, for at kunne beskrive hvor skøn denne vin fra Kvaszinger er! En helt eksponentiel oplevelse, til jer der også elsker sød vin.

Vinen byder dig velkommen, gennem sin smukke gyldne kulør. 

Næsen er lækker, den er ikke exceptionel med utrolig behagelig og differentiere sig lidt med sine aromaer af syntetisk vandmelon og druesukker, der sammen med de resterende aromaer gør det udmærket. 

Du kan opleve aromaer af, overmoden citron, røde SFO æbler, konserveret fersken, eksotiske frugter (ananas, abrikos), druesukker, syntetisk vandmelon.

Men paletten, det er her den virkeligt sparker røv! Der går længe imellem vi smager noget så lækkert, som netop denne her. 

Den er utrolig frugtdrevet, men i alle mulige former. Der er både frisk frugt, tørret frugt og syntetisk frugt, men ikke nok med det får du også frugt fra hele verden, der i den grad tager dig med på en rejse. Alt fra de mindre eksotiske lande til de helt eksotiske lande, fantastisk! 

Du kan opleve aromaer af, overmoden honningmelon(udtalt), abrikos (udtalt), røde SFO æbler, tørrede frugter (abrikos, ananas, fersken, figner, papaya) Papaya(udtalt), dejlig eftersmag af honning(relativt udtalt), bananlikør.

Finnish: lang og frutig, men afsluttet af honning og bananlikør.

Foruden aromaerne så er vinen helt i balance, en fed viskositet der virkeligt coater din mund, med en fremtræden syre der sørger for at det hele op i en højere enhed. 

Server vinen ved 10-12 grader og naturligvis til det søde køkken, dog kan den sagtens nydes selv, hvis bare du har brug for et lille glas. 

Skal du have fat i den her helt fantastiske søde vin, så skal du ind på thecowine.com, hvor du kan få 6 stk for 978,-.