Weingut Sonnenberg – Neuenahrer Spätburgunder Schieferlay, 2019

29. september 2021 0 Af Casper Segalt Hansen

91/100

En spätburgunder (pinot noir) med en guddommelig næse.

Vi er draget til Tyskland, som så mange gange før, og endnu engang skal vi smage på spätburgunder eller pinot noir som druesorten også kaldes.

Vinen kommer fra Tyskland, nærmere bestemt vinområdet Ahr. Ahr er i den grad habile til at producere vin i høj kvalitet og som i den grad kan give et bestemt fransk vinområde, kamp til stregen, når det kommer til pinot noir!

Vinen vi har med at gøre har et betagende ydre, som er super intenst, men samtidigt utroligt uskyldigt og gennemsigtigt. Vinen har en krystal klar rubinrød farve, som nærmest kan hypnotisere.

Næsen er endnu mere betagende end det visuelle udtryk. Du får vitterlig alt det du drømmer om, når du stikker næsen ned i et glas spätburgunder (pinot noir). Du vil opleve en næse med en potpourri af røde bær, som flot samarbejder med enkelte noter af mørkfrugt. Du vil få en vin med en rødtråd af kamfer, samtidigt med en cremet-hed og et indtryk af ristet-fad, der for mig, kendetegner tysk spätburgunder. 

Du kan opleve følgende aromaer, rødebær (ribs, umoden kirsebær, overmoden jordbær)  kaffebønner,  krydret (hvid peber,kamfer), solbær, jordslåethed, cremet (banan/pære yoghurt)

Paletten følger dog ikke helt niveauet fra næsen, dog har den potentialet til at ramme samme niveau, det kræver dog  3-5 år mere på langs. 

Paletten har et bittert indtryk, som lige er indenfor “rammen”, og som bliver afdæmpet efter noget ilt, så vores klare anbefaling er at ilte den 30-60 minutter inden servering. 

Balancen er flot, du får en vin med god syre der matcher tannin niveauet samt en viskositet der er let, men stadig cremet. 

Vinen er kendetegnet ved aromaerne af mælkebøttesyre, rose, hvid peber og rød lakrids, som er relativt markant og naturligt også giver et bittert indtryk. Vinen har dog andre spænende aromaer der med tiden vil komme til at få en større rolle, samtidigt med at overstående noter bliver afdæmpet.Du vil f.eks. kunne opleve aromaer af, ærter, ribs, hindbær, neutral yoghurt og kaffebønner.

Vinen koster 155,-/v1, og kan købes hos vinfadet.dk. Det er utrolig meget vin for pengene og på et højt niveau, der kan imponere selv de frankofile.