Kvaszinger Muscat Lunel 2020

2. oktober 2021 0 Af Casper Segalt Hansen

90/100

Eksotisk frugtbombe fra Tokaj

Endnu en vin fra Ungarn, Tokaj, nærmere bestemt vingården Kvaszinger.

Vinen er lavet på druen Moscato Giallo, måske bedre kendt som gul muscat, det er en vindrue som mest er brugt i Italien, og især til dessertvine. 

Vinen byder dig velkommen med et meget mildt look, i et kort sekund er man nærmest i tvivl om hvorvidt det er vin, eller om det blot er et glas vand. Farven er helt gennemsigtig, kun afbrudt af et meget mildt grønt skær.

Næsen på denne vin er en sand eksplosion af eksotiske noter. Hvis man er ked af at sommeren er forbi, kan man blot lukke denne op,  og i en rum tid næsten føle at være i Sydamerika. 

Du vil kunne opleve aromaer af, eksotisk frugt (mango, papaya, dragon fruit, ananas,) blod appelsin, kalk, moden hvid fersken.

Man skulle næsten tro fra næsen, at denne vin ville være sød, men det er den altså ikke. Vi har med en tør vin at gøre, med en syre der er tilstede, men uden at blive bitter, samtidigt med en let viskositet der hurtigt fylder munden ud.

Aromaerne i vinen er mere citrus prægede i forhold til næsen, men stadig fyldt med eksotisk frugt, derudover er tilstedeværelse af mineraltiet noget større. 

Du vil kunne opleve aromaer af, Lime, pære, umoden eksotiske frugter (mango, papaya, og ananas), fersken, kalk, parfumeret smag af hvide liljer.

En utrolig let drikkelig, tør hvidvin, som især vil kunne tiltrække det yngre publikum, der er ved at være trætte af diverse alkoholiske drikke som breezers, mokaii, mm. 

Nyd den uden mad, eller til retter med en eksotisk twist. 

Vinen kan købes ved thecowine.com, hvor du kan få 6 stk. for 564,- inkl. fragt.