Kvaszinger Superior Furmint

90/100

En let, syrerig vin, med dybde og kompleksitet

Denne gang tager vi endnu et smut til Ungarn, nærmere bestemt Tokaj, hos vingården Kvaszinger.

Vi skal smage på den klassiske druetype fra Ungarn, nemlig Furmint.

Furmint er en krydsnings drue af den ungarske Hárslevelű og Gouais Blanc som har været dyrket i tokaj og Somló regionen i Ungarn siden 16.hundredtallet og er faktisk Ungarns mest udbredte hvidvinsdrue. Druen har et højt syreindhold så den bruges både i friske, tørre og søde vine.

Vinen byder dig velkommen gennem dens champagne farvede ydre, med et grønligt skær. 

Næsen giver dig En let vin, med nærmest beroligende effekt,  som samtidig har et syrerigt præg, der  sætter mundvandet igang. 

Du vil kunne opleve aromaer af, Gule æbler, let konserveret fersken, pære, druesukker, lime(udtalt), grønne vindruer, ribs, vådservietter med citron, fugtigt ler.

På paletten vil du opleve en vin, der er i flot balance, med en medium minus viskositet, der sammen med en medium+ syrer virkeligt coater din mund flot og nærmest krammer din tunge. Selvom vinen har en viskositet og syre, der gør vinen let, har den også en dybe og kompleksitet der virkeligt giver vinen et ekstra lag.

Du vil kunne opleve aromaer af, fad, lime, grapefrugt, citron, grønne æbler, finsk lakrids (lækkert), pære cider, galia melon.

Server vinen ved 12-14 grader.

Vinen kan gå til lette retter, eller helt uden mad. 

Vil du prøve denne lette og syrerige vin, der har en flot balance og en dejlig dybde, så kan du købe vinen hos thecowine.com for 732.- for 6 stk. inkl.  fragt.