Bajta Rumeni Muškat pét-nat 2020

29. december 2021 0 Af Casper Segalt Hansen

89/100

Mousserende vin fra Slovenien, kan det noget? 

Vinen byder dig velkommen, gennem dens ufiltrerede ydre, der straks sender vores tanker hen mod farven, på en lemon Schweppes. 

Vinens næse er virkelig lækker, du kan forvente noter af, grønne/gule æbler (modne), parfumeret ananas, lemon sodavand, hvid fersken, moden citron. Noterne er i så god balance, at man næsten glemmer at smage på vinen. 

På paletten vil du kunne forvente noter af, Grape(udtalt), grønne æbler, mineralsk granit, blodappelsin, lemon, Papaya (udtalt efter 30 min).

Syren i vinen er medium+, med en fin viskositet på medium til medium minus, der hvor vinen virkelig falder fra hinanden, er på boble intensiteten, vinen har en ekstremt kraftig mousse, af små kraftige bobler, der eksploderer i munden på dig. 

Det skal dog siges at vinen vinder rigtigt meget ved iltning, giv vinen minimum 30 minutters ilt, gerne 60.. Så vil du opleve en mousse der er langt mere behagelig! 

Så kan mousserende vin fra Slovenien noget? ja det syntes jeg helt klart de kan, dog er de ikke helt på niveau med de “gode” mousserende vine fra Frankrig, Italien og Spanien. Dog er det et land vi skal til at holde øje med.

 

Vinen koster 155,-/v1 og kan købes hos duchyvonhans.dk.